Düzce’de, vatandaşları epilepsi hastalığı hakkında bilgilendirme amacıyla "Epilepsi Hasta Okulu" etkinliği düzenlenecek. Sağlık Bakanlığı, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi, Türkiye Eczacılar Birliği Düzce İl Temsilciliği ve Düzce Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek etkinlik, Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün Eski Gençlik Merkezinde bulunan konferans salonunda 12 Aralık Cumartesi günü 13.30 ile 16.30 saatleri arasında yapılacak.

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalında görev yapan Profesör Doktor Hulusi Keçeci’nin Moderatörlüğünü yapacağı etkinliğe Keçeci ile yine aynı birimde görevli Profesör Doktor Bora Büken, Doçent Doktor Yıldız Değirmenci ve Psikoterapist Hasan Gören konuşmacı olarak katılacak. ‘Epilepsi nedir? Nasıl tedavi edilir? Epilepside karşılaşan yasal sorunlar nelerdir? Epilepsi hastalarının psikolojik ve sosyal sorunları nelerdir?’ sorularına yanıt verilerek katılımcıların merak ettikleri konularda bilgilendirilmesi sağlanacak.

Etkinlikle epilepsi hastaları ve yakınları ile konuya ilgi duyan kişilerin epilepsi konusundaki farkındalıklarını artırmayı, epilepsi hakkında toplumda var olan yanlış bilgileri düzeltmeyi ve tedavisinin mümkün olduğunu bir kez daha ortaya koymayı amaçlanıyor.  

Haber:Y.SEVER