Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aralık ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıkladı. Verilerine göre, Düzce’de trafiğe kayıtlı araç sayısı 2016 Aralık ayı sonu itibarıyla 103 001 oldu. Araç türlerine göre yapılan değerlendirmede sayının en fazla olduğu tür 51 bin 875 ile otomobil oldu.

Düzce'de 2 bin 529 minibüs, bin 818 otobüs, 15 bin 915 kamyonet, 4 bin 763 kamyon, 14 bin 805 motosiklet, 11 bin 22 traktör ve 274 ile özel amaçlı taşıt bulunuyor.

Sonuçlar, Düzce’de motorlu kara taşıt sayısının bir önceki aya göre 499 adet arttığı gösterdi.

Trafikteki sorunlar için 2 proje
Öte yandan her geçen gün artan araç sayısı, Düzce merkezde trafik sorunu ile birlikte otopark ihtiyacını da katlıyor. Trafikte yaşanan keşmekeşlik ve kural ihlallerinin önüne geçmek amacıyla kurulum çalışmaları tamamlanan Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) devreye sokulmak için gün sayarken, Düzce Belediyesi park yeri ihtiyacına yönelik de yeni bir proje hazırladı. Eski Özel İdare binası yanındaki katlı otoparktan sonra şimdi de Düzce’ye son teknoloji olarak lanse edilen robot otopark yapılacak. Camikebir Mahallesi'ndeki Valilik hizmet binasının batı kısmında inşa edilecek Düzce’nin ikinci katlı otoparkı, ‘otomatik/robot’ sistemle işletilecek.