Düzce, çevre ve hava kirliliğine karşı alarm verirken bir de su kirliliğinin esareti altına girdi. Şehir merkezi ve çeşitli köylerde musluğundan çamurlu su akan vatandaşlar, tepkisini dile getirmek için Öncü Haber İhbar Hattı ve sosyal medya hesaplarını şikayet yağmuruna tuttu.

Yetkililerden acil çözüm isteniyor
Musluklardan akan kirli su yüzünden özellikle kadınların yaşadığı sıkıntıya dikkat çekilirken, yetkililer göreve davet ediliyor. “Sapsarı akan suyu nasıl içelim, nasıl ev işi yapalım?” diyerek çamurlu suya tepki gösteren Düzceliler, yetkililerden acil çözüm beklediklerini ifade etti. Bir çok köy ve mahallede özellikle yağışlı havalar sonrası suların kirli şekilde akması halkı mağdur ederken, soruna çare bulunamaması tepkileri katlıyor.

“Biz bunu çekmek zorunda mıyız?”
Son olarak Doğanlı Köyü’nden görüntü ve fotoğraf göndererek yetkililere seslenen bir vatandaş, “Bizler bu suyla bulaşık yıkıyoruz. Çamaşırlarımızın rengi bile değişti. Yeter artık, nerede bu muhtar, nerede bu belediye? Biz bunu çekmek zorunda mıyız? Bu suyu çoğu kişi içmek zorunda kalıyor. Ne olacak böyle?” dedi.

Bahçeköy Köyü ile Dereli Tütüncü Mahallesi’nde musluğundan akan çamurlu suyu çekip göndererek sesini duyurmak isteyen diğer vatandaşlar da sık sık baş gösteren çamurlu su sıkıntısının artık sona ermesini istedi.

Haber: Ö.YILMAZ