Tarihi dizilerin revaçta olduğu günümüzde yeni bir Osmanlı dizisi daha TRT ‘de ekranlara gelecek. Çekimlerini bugün itibariyle Düzce’de Film Platosunda başlandı. Bugün Fragman çekimleriyle başlanan dizide birçok ünlü isimde yer alıyor. “Bir Yusuf Masalı” adındaki Osmanlı Dizisi TRT’de ekranlara gelecek.

 


Dizi de Tarık Ünlüoğlu, Emin Gürses, İsmail Hakkı, Ömür Arpacı ve Düzce’nin Beyköy beldesinden olduğu öğrenilen Mehmet Usta gibi birçok ünlü isim yer alıyor. Dizi de bir çok film, dizi ve reklam çekimlerinde oynayan Düzceli Nurullah Çelebi de yer alıyor.

 

 

Düzce belediye başkanı İsmail Bayram da bugün dizi setine ziyarette bulundu. Oyuncularla sohbet eden Bayram, yönetmen eşliğinde film setini gezdi.
Dizinin Düzce için çok büyük önem arz ettiğini dile getiren Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, dizinin her bölümünde Düzce’nin de adı geçecek dedi.

Bayram, “TRT ‘ye hazırlanan bir dizi. “Bir Yusuf Masalı” adında Osmanlı Dönemi’nde 1820- 1850 yılları arasında geçen bir dönemde ve tüm sezonu Düzce’de çekilen bir dizi olduğu için çok önem arz ediyor. 20 ana oyuncu kadro birçoğu nu da dizilerden tanıyoruz. 130- 140 kişilik bir grup olarak Düzce’de olacaklar. Dizi her oynadığında her bölümde Düzce’nin de adı geçecek. Osmanlı çarşısına dönüştürülmüş bu mekânda ve bu mekânın dışında doğal mekânlarında da süreç içinde sanatsal faaliyetlerin yapılmasında gayretimiz olacaktır tatbikî. Düzce’nin konumunu kullanarak Düzce’yi bu konuda cazibe merkezi haline getirebiliriz. İnşallah güzel ve uzun soluklu bir dizi olur. Düzce içinde güzel bir faaliyet olmuş olur.” Dedi.
Dizinin aralık ayında ekranlarda yayınlanması bekleniyor.

 

Haber; G.KARDUZ