Düzce Bilim ve Sanat Merkezi Fen Bilimleri Öğretmeni Ayşe Karaul Arslan, İsviçre ile Fransa sınırında yer alan Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN)’nde bu yıl 9. kez düzenlenecek olan Türk Öğretmen Çalıştayı’na (TÖÇ-9) davet edildi. Düzce’den ilk kez katılım sağlanacak bu çalıştay, 21 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

2019 yılında Düzce’den Arslan’ın da bulunduğu 36 öğretmenin katılımıyla düzenlenecek çalıştayda katılımcı öğretmenlere; Parçacık Fiziği, Hızlandırıcı Fiziği, Algıç Fiziği, Nötrino Fiziği, Astro Parçacık Fiziği, Higgs Parçacığı, Evrenbilim konuları ve Higgs bozunu hakkında bilgi verilecek.

Öte yandan CERN’e katılımcı olan her ülkenin öğretmenlerine yönelik anadilinde öğretmen eğitimleri gerçekleştirilecek. Bu kapsamda eğitimler, Türkiye’den de akademisyenler tarafından Türkçe olarak verilecek. Katılımcılar döndüklerinde öğrendiklerini diğer meslektaşlarına aktaracak bilim elçileri olacak.

Düzce Valiliği’nden yapılan açıklamada, 2014 yılından itibaren Türkiye’nin üye olduğu bu büyük araştırma merkezinde yerinde incelemelerde bulunmak ve eğitim alınmanın geleceğin bilim insanlarını yetiştirmede önem taşıdığı üzerinde duruldu.


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için: http://yerelmedya.tv

Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.taksimbilisim.yerelmedya

İOS için: https://itunes.apple.com/tr/app/art%C4%B1-yerel-medya/id593435447?mt=8