Düzce’den sonra Akçakoca da kent müzesi için harekete geçti. Bu kapsamda Ankara’da önemli görüşmeler yapıldı.
Akçakoca’da kültürel ve tarihi özellikleri bulunan yapıları günümüze sağlıklı bir şekilde kazandırmak ve yok olmasını önlemek için restorasyon çalışmalarına ağırlık veriliyor. Bir yandan da ilçeye kent müzesi kurulması için girişimler devam ediyor.  

Bu kapsamda yürütülen çalışmaları yakından takip eden Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, belediyedeki teknik personeliyle birlikte Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt’u ve Restorasyon Daire Başkanı Bahadır Sabah’ı makamında ziyaret etti ve ilçede gerçekleşecek olan çalışmalar ile ilgili bir dizi görüşmeler gerçekleştirdi. 

Başkan Yemenici gerçekleştirdiği görüşme sonrası şu açıklamayı yaptı: “İlçemizde devam eden ve önümüzdeki yıl yapmayı planladığımız restorasyon, proje yardımı, uygulama yardımı ve kent müzesi yapımı konularında daha önce ilçemizi ziyaret eden Müzeler Genel Müdürümüz Yalçın Kurt ve Restorasyon Daire Başkanımız Bahadır Sabah beyi makamında ziyaret ettik. İlgi ve destekleri için kendilerine ilçem adına teşekkür ediyorum.” diye ifade etti.