İçme suyu sıkıntısı çeken köylere Köydes kapsamında yapılan çalışmalarla su götürülecek.İl Genel Meclisi Üyesi Veysel Mercan, yaptığı açıklamayla içme suyu kalitesi düşük bölgelere de müjdeli haberler verdi.

Mercan, 2008 Köydes Programıyla köylerdeki su sorununun çözülebilmesi için Çınardüzü -Kaledibi ve Uğur Köyü içme suyu inşaatları, İstilli grubu ile Muncurlu grubu içme suyu arıtma tesisi, Esençam Köyü içme suyu elektrik hattı ve trafo yapımı, Çiftlik ve Günbaşı Köyleri içme suyu sondajlarının yapılmaya başlandığını ifade etti.

Birlik bütçesinden program haricinde de işler yapıldığını belirten Mercan, Esencam, Nasırlı Köyleri İçme Suyu sondajı, Kurtsuyu Köyü yol inşaatı projelerinin yapılacağını ve ödeneği daha sonra ödenmek üzere Yayakbaşı, Kadıoğlu, Aynalı Taşköprü. Güldere ve Yörük Köylerinde de suyla ilgili çalışmalarının yapılacağını söyledi.

Mercan, geçen yıl başlayan içme suyu, kanalizasyon, depo, isale ve şebeke hattı çalışmalarının da söylendiği gibi bu yıl bitirildiğini sözlerine ekledi.