ATATÜRK BULVARI’NA ÜCRETLİ PARK

İl Trafik Komisyonu İstanbul Caddesi’nde bulunan ücretli park uygulamasına son verdi.


Cadde üzerinde esnaf için kısa süreli kullanabilecekleri yük bindirme cepleri yapılmasına karar verildi. 


Sürücüler artık İstanbul Caddesi yerine Atatürk Bulvarı’nda ücretli park yapabilecek.  Belediyenin yan tarafında kalan Necip Güney Sokak da delinatör yardımı ile bölünecek. Sokak üzerine yük indirme ve bindirme cepleri yapılacak.

UYGUNSUZ PARKLANMALAR ÖNLENECEK

Valilik kavşağı üzerindeki yoğunluğun azaltılması için Mehmet Akif Caddesi’nin Rasim Betir Bulvarına tek yön olarak düzenlemesi kararlaştırıldı. Burada vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlanması için yaya geçidi kavşak içerisinden ferforje yardımı ile daha güvenli bir alana alınacak.



Yine yoğun parklanmanın olduğu Aydınpınar Yolu’nun Şakuş Köprüsü ile Şafak Sokak arasında kalan bölümü delinatör yardımı ile bölünerek uygunsuz parklanmalar önlenecek.

Özellik il Müftülük binasına giriş ve çıkışlar ile burada yapılan etkinliklerde yaşanan problemlerin çözümü için, binanın bulunduğu General Kazım Sokak, Bolu Caddesi istikametinden Şehit Ruhsar sokak istikametine tek yön olarak düzenlendi ve gidişe göre yolun sağ tarafı park yeri olarak belirlendi.


İstiklal Caddesinin Petek sokaktan Bolu Caddesine tek yön geliş verilirken, bu yolun alternatifi olan ziya Gökalp sokağın ise Bolu Caddesine tek yön gidiş olarak düzenlendi.

Ferah Sokağın Rıhtım Sokaktan şehit muhtar istikameti tek yön olarak programlandı. Komisyon, Cumhuriyet Sokak’ın üzerinde bulunan kaldırımlara araç parkını önleyici fiziki engel konulmasına karar verdi, sokağın sağ şeridi de park yeri olarak belirlendi.

Eski Akçakoca Caddesi olarak bilinen Süleyman Kuyumcu Caddesi; Necatibey Kavşağı’ndan D-100 istikametine tek yön olarak kalmaya devam edecek. Celal Kasapoğlu Caddesi ile ilgili olaraksa cadde üzerinde bulunan duraklama ve park etme yasağı levhaları; Rıhtım Caddesi ile Şehit Muhtar Sokak arasında kalan kısım için kaldırılacak ve bu alan park yeri olarak kullanılacak.

VALİLİK YANINA ÇİFT TARAFLI PARK

Yine Valilik binasında bulunan resmi kurumlara gelen vatandaşların mağduriyetlerini gidermek ve cezai işlemle karşılaşmalarını önlemek içinse Şen Sokak üzerinde çift taraflı araç parkına müsaade edilecek.


HIZ SINIRLARI…

İl Trafik Komisyonu son olarak Düzce’de önemli sorunlardan biri olan hız sınırları ile ilgili de kararlar aldı. D-100 Karayolu,D655 Karayolu ve Zahit El Kevseri Bulvarı üzerindeki hız sınırlarının, hususi otomobiller, kamyonet, minibüs, otobüs ve motosiklet için 70, çekici, kamyon ve tehlikeli madde taşıyan araçlar için 60 km. olarak artırılmasına karar verildi.

1 OCAK’TAN İTİBAREN UYGULANACAK

Söz konusu düzenlemeler alt yapı çalışmalarının Düzce Belediye Başkanlığınca tamamlanmasının ardından 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren uygulamaya konulacak.  

Haber;S.KAŞKIR