Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Erkan Ayan:"Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerinden oluşan Doğu Marmara bölgesinde Marka Kent Stratejik Kalkınma Planı çerçevesinde yapılan çalışmaları anlattı. Ayan, 53 farklı turizm çeşidine yönelik ilgili kurumlarla koordinasyon halinde turizm yatırımcılarına ve girişimcilerine yönelik özel tanıtım ve yatırım destek çalışmaları yaptıklarını, bu çalışmaların meyvelerini toplamaya başladıklarını söyledi.

Ayan, “ Düzce ilimizde 2011 yılında mevcut 2 bin 226 adet yataklı konaklama kapasitesine 717 adet yataklı konaklama kapasitesi ilave yatırımları başladı, söz konusu yatırımların tamamlanmasıyla il genelindeki yatak kapasitesi 2 bin 943’ü bulacak. İlgili kurumlarla yapılan işbirliği ve planlı çalışmalar neticesinde 1 adet 4 yıldızlı, 1 adet 3 yıldızlı ve 2 adet butik otelin yatırımı devam ediyor. Düzce’nin günübirlik turizm çeşitlerine ek olarak konaklamalı turizm yatırımlarına geçişi hızlandı ve bu yatırımların bir kısmı da 2012 yılında faaliyete geçecek.” Dedi.

Ayan, Ulusal ve uluslar arası yatırımcılara yönelik çalışmalarının yanı sıra, ilgili kurumlarla işbirliği halinde turizmde girişimciliğin arttırılması ve işletme kalitesi, turizm işletmesi çeşitliliğin geliştirilmesi çalışmalarına hızla devam ettiklerini belirtti. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından verilen mali, teknik ve doğrudan faaliyet destekleri ile bölgede butik otelciliğin ve turizm çeşitlerine yönelik turizm işletmeciliğinin arttığını ve nitelikli eleman açığı oluşmaya başladığını söyleyen Ayan, Turizmde girişim yapmak isteyenleri Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine davet ettiklerini ve bir çok irili ufaklı girişimin girişimci destekleri ile hayata geçtiğini sözlerine ekledi.