Düzce Belediyesi, Büyük İslam Velîsi, Aşk ve İlim Zirvesi Hz. Mevlânâ Celâleddin-i Rûmî'nin 741. Vuslat Yıl Dönümüne özel bir program düzenledi.

 

Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 18 Temmuz Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte ünlü ilahiyat profesörü Mustafa Karataş konferans verdi. Konferans Kur’an’ı Kerim Tilavetiyle başladı.


Etkinlik öncesi konuşma yapan Vali Ali İhsan Su, Mevlana Celalettin Rumi’nin, İslam dünyasının önemli temel taşlarından olduğunu söyledi.
Vali SU, “O bir Allah aşığıydı. Onu Mevlana yapan Müslümanlığıydı. İyi bir mümin iyi bir Müslümandı. Onun bu hususunu asla göz ardı etmemek lazım.”derken, konuşmasında Mevlana’nın sözlerinden örnekler verdi.
Mevlana’nın ilim ve aşk sözleriyle yollarını aydınlattıklarını ifade eden Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 741. Vuslat yıl dönümünde hasretle yad ettiklerini belirtti.


Hz. Mevlana'nın 741. Vuslat Yıl Dönümü'nde Prof. Dr. Mustafa Karataş,Mevlana'nın yolumuzu aydınlatan sözlerindeki derin anlamı ifade edecek, "İslam'da Tasavvuf ve Nefis Terbiyesi" isimli sunumuyla Düzcelilerle buluştu.


8 asırdır alimlerin, ariflere kılavuz olan Hz. Mevlana için düzenlenen etkinlik Düzceli vatandaşlar tarafından ilgi gördü.


Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın konuşmasını dikkatle dinleyen vatandaşlar, cep telefonları ile kaydetti.

HABER;S.KAŞKIR