AK Parti Düzce Belediye Başkan Aday Adayı Semih Kıbrıs, Erol Tayhan'la Manşet programının bu haftaki konuğuydu. Belediye başkanlığı aday adaylığında en erken davranan isimlerden biri olan Kıbrıs, aday olma sürecini anlattı.

BEN MARATONCUYUM

Kıbrıs, "Son dakika çıkmadım. Genel merkezin ya da parti büyüklerinin adayı olarak çıkmadım. Halkın teveccühünü farkettim. Rizikolodur ilk çıkmak ancak siyaseti iyi bilenler geçmişte varolan hesaplarından hep son dakikaya bırakır. Ben özgüvenli olduğum için geçmiş çalışmalarımla nerede olduğumu iyi biliyorum. Ben kısa mesafe koşucusu değil maratoncuyum. Bilgi birikimi ve yerel yönetimlerdeki tecrübelerimi Düzce'ye aktarmak istiyorum. Belediye başkanlığında borçları biliyorum. Onların nasıl halolacağını projelerin nasıl hayata geçtiğini net biliyorum. Bürokrasi tecrübem var, bürokratlarla beraber çalışıyorum." dedi.

Belediye başkanlığının makam yükseltmek için kullanılmaması gerektiğine dikkat çeken Kıbrıs, tavşan adaylar benzetmesinde bulundu.

TAVŞAN ADAY OLMASIN!

Kıbrıs, AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu'nun belediye başkanlığına adaylığını koyması ile ilgili olarak "Ben partimde korkak aday istemiyorum. Mert olacak ve zamanında çıkacak. İl başkanı Kaşıkoğlu'nun da hakkı. Şuanda partimizin çaycısı bile "Olurum" demiştir. İkimiz de siyaseti iyi biliyoruz. Şuan net tavrını koymadığını görüyorum. İl başkanımız o makamda oturduğu müddetçe tüm aday adaylara eşit mesafede olacaktır. Sanal tavşan aday olmasın." ifadelerini kullandı.

BAYRAM'IN KAPASİTESİ BELLİ!

Düzce'ye yapılan hizmetleri ve Belediye Başkanı İsmail Bayram ile milletvekillerinin çalışmalarını değerlendiren Kıbrıs, yapılanları yeterli bulmadığını söyledi.

Kıbrıs, "Un, şeker, yağ var eğer helva yapılmıyorsa ortada usta diye gezene usta diyemeyiz. Çırak deriz, kalfa deriz ya da işine son veririz. İsmail Bayram mali müşavir. Muhasebe ile uğraşmış hasbelkader belediye başkanı olmuş yaptıkları da yapabilecekleri de belli. Başarılı oldu ama kapasite diye bir şey var. Ben ondan daha iyi yapacağımı iddia ediyorum. Teorik bilgilerimi pratiğe dökeceğime inanıyorum. Ben İsmail Bayram ve vekillerimi başarılı buluyorum ama yeterli değil. Daha çok şey yapmaları gerektiğine inanıyorum." diye konuştu.

HALK DENENMİŞLERDEN BIKTI

Programda projelerini açıklamaktan kaçınan Kıbrıs adaylık konusunda ismi zikredilenleri değerlendirdi. "Artılarım var, eksilerim yok." diyen Kıbrıs, halkın denenmiş adaylardan bıktığını belirtti.

Kıbrıs, "Halkım bana "Biz kaşarlılardan, denenmişlerden bıktık. Siz aranan kansınız biz sizi istiyoruz." diyor. Burası Düzce ilinin terminali diyemiyoruz. Esnafımız konuştuk çok dertliler. Çözümü var. Çok sayıda projelerimiz var. Kademe kademe söyleyeceğim. İlk işim terminal ve çevre bağlantıları çözmek olacak.. Moralimizi bozan deprem kalıtıları gidecek. Sosyal insan odaklı projelerim var. Düzceliler'in yüzünü hizmetlerimle güldüreceğim." şeklinde konuştu. 



Haber: S. KAŞKIR