Düzce Bisikletliler Derneği Başkanı Nizamettin Ulaş ve dernek üyeleri Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’ e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette projeler konuşuldu, karşılıklı destek istendi. Ulaş ve Dernek üyelerini kapıda karşılayan Keleş’e bir de sürpriz yapıldı. Bisikletliler derneği başkanı Nizamettin Ulaş, Keleş’e bisiklet hediye etti. Keleş, “yeni makam aracım” dediği bisikletin bugüne kadar aldığı en anlamlı hediyelerden biri olduğunu söyledi ve teşekkür etti. Ziyarette Dernek üyeleri “Bisiklet şehri, Amsterdam”ı örnek gösterdi, Keleş’te “inşallah Düzce’de öyle olacak” dedi.

 

 

 

Ulaş, Keleş’e 4 gün sonra yapacakları etkinliğin davetiyesini takdim ederken, projeleri hakkında da bilgi verdi. Ulaş, Düzce’nin bisikletin marka kenti olacağını dile getirdi.


Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de dernek üyelerine başta bisiklet yolları olmak üzere şimdiden birçok projenin hazır olduğunu ve kısa sürede uygulamaya geçecekleri belirtti.

 

 


Keleş, “Bu dönemde Düzce’de birçok yolu bisiklet kullanımına müsait hale getireceğiz. Üniversiteden Düzce’ye özel ayrılmış bisiklet yolu yaptıracağız. Kalıcı konutlardan Düzce’ye yaşam parkuru kuracağız. Kalıcı konutlardan Düzce’ye bisiklet yolu ile gelip gidebilecekler. Kara yollarından yan yollarını devralıp yürüme bisiklet yolları olacak. Kent içinde de asar ve Rasim Betir Bulvarı üzerinde rink oluşturacağız. Bunları yaptığımızda bisiklet yolu yaygınlaşacak. Bisikletleri park edecekleri bisiklet parkları oluşturacağız. Ve kiralık bisiklet uygulaması başlatacağız. Park metreler oluşturacağız. Bisiklet kullanımı yaygınlaştığında Düzce’de park sorununu da hafifleteceğiz. Gürültü kirliğini ortadan kaldıracağını düşünüyoruz. Burada en büyük yardımcımız sizler olacaksınız. Bu konuda sizlerin desteğini bekliyoruz.” dedi.

 


Hazırlanan Proje dosyalarını gösteren Keleş, bittiğinde bisiklet yollarının yaygınlaşacağını da sözlerine ekledi.

 

 

 

Haber :S.Kaşkır