TEİAŞ (Türkiye Elektrik İletim A.Ş.) 5.nci Bölge Müdürlüğüne bağlı Düzce Osmanca Trafo Merkezi 154 bin/34,5Trafo İndirici Merkezi saat 05:30-07:30 arasındaki planlı kesinti ile bakım çalışması yaparken, 07:30 da yapılan manevra sırasında TEİAŞ Trafo merkezinde çıkan arıza nedeniyle Düzce de elektrik kesintileri oluştu.  SEDAŞ’tan yapılan açıklamada “Ekiplerin Akçakoca üzerinden Düzce şehir merkezini besleyerek şehir merkezinde kesintiyi önlediği bildirildi.
 
Kaynaşlı ve Akçakoca dışında Düzce’nin diğer bölgelerinde enerji kesintisi meydana gelirken,  SEDAŞ yetkilileri arızanın dağıtım sistemi ile ilgili olmadığını,  iletim sisteminden ve  TEİAŞ kaynaklı olduğunu,  TEİAŞ’ın sorunu gidermek üzere çalıştığını açıkladılar.
      
TEİAŞ ekiplerince arıza çalışması giderildiğinde saat 10:45’te elektrik şebekesine enerji verilebildi. TEİAŞ trafo merkezindeki arızadan dolayı Saat 10:45’e kadar, Cumayeri, Gümüşova, Çilimli, Konuralp, Gölyaka, Yığılca, Boğaziçi bölgelerinin ilçe ve köylerine ise enerji verilemedi.