Düzceliler dikkat! Yoğun çalışma saatleri ve mesai mefhumu olmadan hizmet veren berber ve kuaför esnafına nefes aldırmak için yeni bir uygulamaya gidiliyor. Buna göre, kadınlara yönelik hizmet veren kuaförler her haftanın Salı günü, erkeklere yönelik hizmet veren berberler ise her hafta Pazar günü kapalı olacak.

Düzce Berberler Ve Kuaförler Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necdet Küründük’ten aldığımız bilgiye göre, bu talebin üyeler tarafından kendilerine geldiği belirtildi.

Uygulama bu hafta başlıyor
Küründük, “Üyelerimizin haftanın bir günü de olsa nefes almak için böyle bir talebi oldu. Biz de gerekli çalışmayı yaptık. İlk olarak üyelerimizden dilekçelerini aldık. Daya sonra örnek bir çalışma hazırlayarak DESOB’a sunduk. Valiliğe ilettiğimiz bu talep olumlu karşılandı ve alınan karar doğrultusunda erkeklere yönelik hizmet veren berberler har haftanın Pazar günü, kadınlara yönelik hizmet veren kuaförler ve cilt bakım merkezleri her haftanın Salı günü kapalı olacak" dedi.

Gelin ve damadı olan izinle açabilecek
Ayrıca uygulamaya aykırı durum sergileyenlere yönelik cezai yaptırımların da olduğunu aktaran Küründük, “Damat ve gelini olacak kuaför ve berberler bizden izin alıp, o gün belli saatler içerisinde dükkanının açabilecek. Bayramlarda ve okulların açılacağı Pazar günleri de açık olabilecek. İzin dilekçesini gören zabıta duruma müdahale edemeyecek ama izinsiz açana cezası kesilecek” ifadesinde bulundu.

Haber: Ö.YILMAZ