Düzce Belediye Başkanlığına birçok aday adayı talip, hepsinin de kendine göre projeleri fikirleri var. Ancak Düzce’deki sorunlar ortaya konan projelerden daha köklü ve il olduğundan beri aşılması çok daha zor hale geldi.


TERMİNAL SORUNU


Tam bir yılan hikâyesine dönen terminal sorununun 1 Kasım itibariyle Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram tarafından açıklanmıştı. Ancak Başkan Bayram, ihalenin detayları ile ilgili herhangi bir açıklamada bilgi sahibi olmadığı için bulunamamış ancak ihalenin şeffaf bir şekilde yapıldığını dile getirmişti.
İhale hakkında kendisinin bile tam olarak bilgi sahibi olmadığı ve ihale sürecinin basına da yansımadığını göz önünde bulundurursak yapılan ihalenin şeffaflığı tartışılır seviyede. Terminal için verilen tarih ise 1 yıl.


ALT YAPI VE ASFALT


Alt yapı ve asfalt konusu ise tam bir sıkıntı. Merkezdeki bir çok ara sokakların asfaltlanmaması ve en ufak bir yağmurda sularının yollarda birikmesine hala çözüm bulunmaması trafiği oldukça aksatan faktörler arasında.


YIKILAN KÖPRÜLER


Trafiği aksatan faktörler arasında bulunan bir diğer etkende yıkılan köprüler. Küçüksu Köprüsü ve Eski Terminal Köprüsünün yıkımı ile birlikte tüm trafiğin Şakuç Köprüsüne yığılması trafiğin kör düğüme dönmesine sebep oluyor.
Köprülerin yıkılış zamanlarının yanlış seçilmesi, trafik akışının yoğun olduğu iki köprünün aynı anda yıkılması, yapım aşamasının uzayıp gitmesi, son anda projelerin değişmesi ve tekrar projelendirilmesi gibi sorunları beraberinde getirdi.
Projede değişiklik yapılacaksa bu durumun köprüler yıkılmadan önce halledilmesi gerektiği ve ona göre zamanın da bitirebilmesi için işlerin programlı yürümesi gerekirken Düzce’deki tüm projeler gibi bu projede uzayıp gitti. Köprüler için verilen tarih ise 19 aralık 2013.

Haber; G.KARDUZ