Yeni Yüksekpete Gea Arama Kurtarma Ekoloji Grubu'nun 11 Mart'ta Japonya'da meydana gelen deprem ve tsunamiden sonra Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının katkılarıyla başlattığı "Sevgi Köprüsü" kampanyası Japonya ziyaretiyle tamamlandı.

Kampanya kapsamında Türk çocuklarının hazırladığı sevgi ve dostluk mesajları içeren çok sayıda resim, kartpostalla Oyuncak, deprem ve tsunamiden etkilenen Japon çocuklara moral oldu. Nisan ayında Düzce'deki okullar da ziyaret edilerek çocukların sevgi dolu mesajlarının olduğu kartpostallar toplanmıştı.

Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Oya Uysal, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, Japonya'da 11 Mart 2011'de meydana gelen 9. 0 şiddetindeki deprem ve tsunaminin ardından çocukların da büyük bir sarsıntı yaşadığını söyledi.

Japon çocukların sadece evlerini ve yakınlarını kaybetmediğini, yıkılan evlerindeki mektuplarını, fotoğraflarını, Oyuncaklarını ve mutlu anılarını da yitirdiğini dile getiren Uysal, "GEA Arama Kurtarma Ekibi olarak biz ne yapabiliriz diye düşünürken 17 Ağustos 1999'da yaşadığımız deprem sonrasında Japon halkının sevgi ve kardeşlik dolu desteklerini anımsadık. Özellikle, Kobe depremini yaşamış Japon çocukların Türk çocukları için yaptıkları moral ve mutluluk verici resimleri hatırladık" dedi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile imzalanan protokol dahilinde 15 Nisan 2011'de 'Sevgi Köprüsü' kampanyasını başlattıklarını anlatan Uysal, "İstanbul, Ankara, Sakarya, İzmit, Bolu, Yalova ve Düzce'deki okulları ziyaret ettik. Çocukların sevgi mesajlarının yazılı olduğu kartpostalları topladık" diye konuştu.

GEA ekibinin yazılan kartpostalların yanı sıra Türkiye genelinden çocukların yolladığı ve duygularını paylaştıkları resimlerle de depremden etkilenen çocukların yanında olduğunu belirten Uysal, şunları kaydetti:

"Türk çocuklarının Japonya'daki arkadaşları için yazdığı sevgi ve dostluk duygularını içeren 21 bin 500 kartpostal mesajı, tek tek özenle gönüllü tercümanlarca Japonca'ya çevrildi. Türk çocuklarının yaptığı 2 bin 300 resim ve gönüllülerin hazırladığı 2 bin 500 el yapımı Oyuncak Japonya'daki çocuklarla buluşmak üzere hazırlandı.

Kampanya çerçevesinde Türk çocuklarından gelen resimler, kartpostallar ve Oyuncaklar GEA ekip üyelerince Japon çocuklarına ulaştırıldı. Aynı zamanda yapılan resimler, Japonya'da Shibuya Belediyesi salonunda açılan sergiyle Türk ve Japon çocukları arasında sevgi köprüsü oluşturdu. "

Haber; H. İŞCAN