Cumhuriyet Halk Partisi Düzce Gençlik Kolları ile Kadın Kolları adı Karaman'da öğrenci evlerinde, çocuklara yönelik cinsel istismarda bulunulmasıyla geçen vakıf hakkında suç duyurusunda bulundu. CHP Gençlik Kolları Başkan Yunus Emre Zoral, adliye önünde yaptığı basın açıklamasında, Şunları söyledi: “Geçen haftalarda Karaman’da Ensar Vakfı ve Karaman İmam Hatip Mezunları derneğine ait öğrenci evlerinde kalan küçük çocuklardan 45ine Karaman Gazi İlk Okulunda öğretmenlik yapan ve Ensar Vakfında görevli olması nedeniyle çocuklarla iletişim kuran insan olarak bile nitelendirmediğim bir kişinin cinsel istismar diye adlandırılan sapık suçu işlediği ve bu nedenle hakkında soruşma başlatılarak tutuklandığı kamuoyunun bildiği bir gerçektir.

Soruşturma sadece cinsel istismar fiilini işleyen kişi hakkında yürütülmektedir. Hâlbuki İstismar fiilinin mağduru çocuklar, Ensar Vakfı, KAİMDER ve bu tüzel kişilerin üyelerinin gözetiminde barınma ihtiyaçlarını gidermektedir. Barınma işini üstlenmiş gerçek ve tüzel kişilerin, küçüklerin bakım ve gözetim yükümlülüğü altında olduğu açıktır. Bu kişilerin, çocukların yaşadığı istismarı bilmemeleri düşünülemez. Bugün bu konu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmak için buradayız.”

CHP Düzce Kadın Kolları Başkanı Fatma Karaüç de olayı çok sert bir dille eleştirdi. Karaüç, çocukların cinsel istismara uğramasını önlemek devletin asli sorumluluğu olduğunu hatırlatarak “Karaman’da 45 çocuğumuzun din kisvesi altında örgütlenmiş Ensar Vakfı’nda cinsel istismara uğraması bizi yürekten yaralamıştır. mevcut iktidarı, planlı olarak eğitim sistemimizi dejenere ederken, çocuklarımızı denetimsiz Kuran kurslarında, eğitimcilikle ilgisi olmayan bir güruhun eline teslim etmiştir. Bu üzücü olay çocuk istismarının toplumumuzda ne denli ciddi ve kapalı kalmış bir konu olduğunu bir kez daha göstermiştir.” dedi.

 “Siyasi erkin başındaki bu kişi, taciz ve tecavüze uğramış çocuklara sahip çıkamıyorsa ve elde ettikleri güç, çocuğu ve kadını bu tür maruziyetlerden koruyamıyorsa bu asla kabul edilemez bir durumdur.” Diyen Karaüç, Bakan Ramazanoğlu’nu istifaya davet etti.


Haber;S.KAŞKIR