“Sürücülere tuzak” olarak görülmesi nedeniyle kamuoyunda çok tartışılan EDS, Düzce’den sonra Akçakoca’ya da kurulacak.

Düzce’de henüz faaliyete geçmedi
2016 yılında Düzce il merkezinde 27 noktasına konuşlandırılan Elektronik Denetim Sistemi (EDS) henüz devreye girmedi. Resmi makamlardan EDS’nin faaliyete geçmesi ile ilgili uzun süredir bir açıklama yapılmazken, Düzce şehir merkezinden sonra Akçakoca’da da Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) devreye giriyor.
Konu dün akşam gerçekleşen Akçakoca Belediye Meclisi Toplantısı’nda gündeme geldi. Daha önce meclisten, Elektronik Denetleme Sistemi’nin 5 süre ile kullanım hakkı için yetki alan Akçakoca Belediyesi sürenin 10 yıla çıkarılmasını talep etti. Meclisten geçen talebin altında ise EDS sisteminde araç plakalarına yazılacak cezaların belli bir kısmının belediyeye aktarılması ve Düzce’nin büyükşehir olma olasılığının dikkate alınması yatıyor.



Hesaplar Düzce’nin büyükşehir olma ihtimaline göre yapılıyor
EDS sistemde araç plakalarına yazılan cezaların belli bir payı belediyeye gelir olarak aktarılıyor. 5 yıllık işletme süresinin dolması sonrasında bu pay büyükşehirlerde, büyükşehir belediyesine gidiyor. Düzce’nin büyükşehir olması ihtimalini göz ardı etmeyen belediye, 5 yıllığına alınmış olan yetkinin on yıl olarak uzatılmasını istedi.



Başkan Yemenici yaptığı bilgilendirmede, sistemin Akçakoca’da sık kazaların yaşandığı Döngelli, Çınar Boru, Barbaros ve Ketmenli kavşaklarına konulacağını belirterek, “Biz vatandaşa tuzak kurmayı amaçlamıyoruz. Bu noktalarda sürücülerin dikkatini çekmek için gerekli bütün uyarı ve ikaz levhaları konulacak olup,  bu koridorlarda mal ve can kaybına sebep olacak kazaları önlemeyi amaçlıyoruz. “ dedi.

Haber: Ö.YILMAZ