Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’in öncülüğünde Düzce Belediyesi ve AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı işbirliği ile Kırsal Kalkınma Ekseninde Kadın ve Aile Çiftçiliği Proje ve Fon Kullanım Bilgilendirme Toplantısı düzenlenecek. Yarın saat 14:00’da Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenecek etkinliğin sunumunu ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı Kırsalda Kadın Hizmetleri Koordinatörü Nimet Kaleli gerçekleştirecek. Düzce ilçelerinden ve köylerden gelecek kadın çiftçilere yönelik hazırlanan bilgilendirme toplantısında, kadın ve aile çiftçiliği ile girişimcilik konusunda proje geliştirme ve fon kullanımı konusunda bilgilendirme yapılarak, farklı şehirlerden gelen misafirler aracılığıyla iyi uygulama örnekleri ve deneyimler bizzat uygulayıcıları tarafından paylaşılacak.  

"Kadın ve gençlerin tarımsal faaliyetlerdeki etkinliklerini arttırmak istiyoruz"
Toplantıya ilişkin yazılı bir açıklamada bulunan Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, bu toplantıyı düzenlemekteki amaçlarının Düzce’de kadın ve aile çiftçiliğini geliştirmek ve böylece Düzce’nin tarım alanında kalkınmasına katkıda bulunmak olduğunu belirterek, “Tarım şehri olan Düzce’de kadınların çiftçi ve kadın girişimci olarak ticaret hayatında yer almasını teşvik etmek istiyoruz. Kırsal kalkınma ekseninde kadın ve aile çiftçilerinin devlet teşvikleri hakkında bilgilendirilmesi, dernek, kooperatif vb örgütlenmenin geliştirilmesine yönelik çalışmalar hakkında farkındalık sağlanması ve bilgilendirme yapılması temel amacımız. Ayrıca yerel ürünlerin markalaşmasının teşviki, yöresel ürünlerin işlenmesi ve kendi özel markalarının oluşturulmasına yönelik kadınlarımızın bölgesel işletmelerden haberdar olmalarını sağlamak istiyoruz. Kooperatifler aracılığıyla kadın istihdamının arttırılması ve kadın emeğinin değerlendirilerek ekonomiye katılımının sağlanmasını sağlamak öncelikli hedefimiz. Kırsal kalkınma ekseninde kadın emeğinin ekonomiye kazandırılması yoluyla, pazarlama, ürün değerlendirme konuları hakkında Düzce’yi ulusal ve uluslararası alanda tanıtmak, marka haline getirmek, bunu da kırsal kalkınmanın olmazsa olmazı olarak gördüğümüz bereketli topraklarımızın çok kıymetli kadınları ve gençlerinin tarımsal faaliyetlerdeki etkinliklerini arttırarak yapmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Destekleri ve projeleri birinci ağızlardan dinleyecekler
Keşir, etkinliğe, Düzce’deki tüm kamu kuruluşları ile girişimcilik ve kırsal kalkınma konusunda teşvik ve destek veren il müdürlüklerini davet ettiklerini belirterek, Düzceli kadınların destekleri ve projeleri birinci ağızlardan dinleyeceklerini vurguladı ve etkinliğe tüm Düzceliler'in davetli olduğunu söyledi.

Haber: C.ÜSTÜNER