Düzce Belediyesi'nin üst geçitlere yaptırdığı asansörlerde oluşan arızalar bir türlü giderilemedi. Şuan mevcut durumdaki asansörlerin hiçbiri çalışmıyor. Arızayla ilgili olarak vatandaşlar bu sorunun çözüme kavuşturulmamasından dolayı oldukça rahatsız durumda.



Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş konuyla yaptığı açıklamada asansörlerin çalışır duruma gelmeden yetkili firmaya belediye olarak ödeme yapılmayacağını ne zaman çalışır duruma gelirse paralarının verileceğini dile getirmişti. Vatandaşlar ise bu hizmetten yararlanamadıklarını asansörleri hiçbir zaman kullanamadıklarını söyledi. Duruma tepki gösterenler asansörlerin ne amaçla yapıldıklarını anlayamadıklarını belirten vatandaşlar, asansörlerin dayanıklı olarak yapılmadığından çalışmadığını ve bu durumun düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.



KELEŞ: "YUMURTA MI BU BOZULACAK"



Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in makamından canlı olarak Öncü Tv'de yayınlanan Günlük programında asansörlerin neden çalışmadığıyla ilgili olarak açıklama yapmıştı. Başkan Keleş yaptığı açıklamada, "Düzce'yi E-5 Karayolu ikiye bölüyor. Koskaca bir şehrin iki yakasındaki 100 bin nüfusu her karşı karşıya geçiremezsiniz. Asansör yaptık asansörler çalışmıyor. 100 bin kişiyi asansörle karşıya nasıl geçireceksiniz? Bende asansörler çalışmadığı için asansörleri yapan firmanın parasını ödemiyorum. Asansör firması bakım sözleşmesi imzalanacak diyor. Bende ilk önce siz asansörleri çalıştırın diyorum. Gittik çalıştırdık güya Vali Bey ile bindik ve olmadı. Yetkili firma o asansörleri çalıştıracak. Dediklerine göre paramı uzun süre ödemediler asansörler uzun süre bekledi. Beklediği için hasar gördü. Bu yumurta mı? Dururken bozulur mu? Asansör dayanıklı tüketim malzemesi. Zarar görmeyecek bir yapı olmalı"dedi.
Şimdi herkes bozuk asansörlerin ne zaman tamir edilip çalışacağı günü merakla bekliyor.

 

Haber: Y. Sever