Popstar Alaturka yarışmasında Düzce’yi temsil eden Ercan Tok’a verilen destek yeterli olmadı. Yarışmayı Gaziantepli İhsan birinci olarak tamamlarken, temsilcimiz Ercan Tok yarışmada üçüncü oldu.

Belediye ve yarışmayı düzenleyen kanalın Anıtpark’ta kurdukları standlarda da bir sürü aksilik yaşandı.  Halkın yarışmayı toplu olarak izleyebilmesi için getirilen dev LCD ekran çalışmadı. Yarışmanın düzenlendiği kanala canlı bağlantı yapabilmek için yayını izlemek amacıyla bulunan 51 Ekran Televizyon da soruna uzun süre çare olamadı. Teknisyenler kanalı bulmak için uzun süre çaba gösterdi.

Her şeye rağmen Düzceli yarışmacıyı desteklemek isteyen yüzlerce kişi Anıtpark’ta ellerinde pankartları ile yerini aldılar. Ercan Tok’a verilen desteği göstermek gelenler arasında Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Gümüşova Belediye Başkanı Muharrem Tozan ve Tok’un ailesi de Anıtpark’ta hazır bulundu. Vatandaşlar sık sık Ercan Tok lehinde sloganlar attılar.

Ercan Tok için düzenlenen etkinlikte mahalli sanatçılar da sahne alarak toplanan kalabalığa şarkılarını söylediler.

Gecenin sonunda Gaziantep’ten İhsan yarışmada birinci olurken, ikinci Ankara’dan Mehtap, üçüncü ise Düzce’den Ercan Tok oldu.