2019-2023 yıllarını kapsayacak olan On Birinci Kalkınma Planı hazırlıkları, Kalkınma Bakanlığı himayesinde başlatıldı. Katılımcılık ilkesi temelinde yürütülen hazırlık çalışmalarında, Özel İhtisas Komisyonları ve istişare toplantılarının yanı sıra tüm vatandaşların planlama sürecine dâhil olması hedefleniyor.

Bu çerçevede, On Birinci Kalkınma Planı çalışmaları kapsamında Doğu Marmara Kalkınma Ajansı koordinasyonu ile Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerinde üç ayrı temada 15 toplantı gerçekleştirildi.

5 ilde düzenlenen On Birinci Kalkınma Planı toplantılarının geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Düzce ayağına, Vali Yardımcısı Adem Keleş, Vali Yardımcısı Cemal Demiryürek, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri katıldı.

15 ayrı toplantıda her bir temada paydaşlar tarafından üretilen tedbirler ajans eliyle Kalkınma Bakanlığı’na raporlanacak ayrıca kamuoyuna duyurulacak.

Ayrıca, planın güçlü ve yaygın toplumsal, kurumsal sahipliliğinin oluşturulması için bölgedeki tüm vatandaşlarının katılım sağlaması hedefiyle, bir anket çalışması düzenlendi. Kalkınma Bakanlığı’nın internet sitesi üzerinden erişim sağlanabilecek anket vasıtasıyla halkın sunacağı katkıların planının önceliklerinin belirlenmesinde ışık tutacağı vurgulandı.

Haber: C. ÜSTÜNER