Düzce Üniversitesinin 2.’inci kuruluş yıldönümü coşkuyla kutlandı. Üniversitenin 2 yılı geride bırakması nedeniyle düzenlenen program Anıt Parka çelenk sunumuyla başladı, ardından Konuralp yerleşkesindeki programa geçildi.

Anıt Parkta başlayan programa Vali Vekili Osman Demir, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu başta olmak üzere rektör yardımcıları, tüm öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Rektör Şerifoğlu tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Ardından üniversitesinin Konuralp yerleşkesindeki programa geçildi. Buradaki programa Düzce Valisi Bülent Kılınç, İl Jandarma Komutanı Sebahattin Toprak, Düzce Tanıtma ve Kalkınma Vakfı Başkanı Önder Tonyalı, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük’ün yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Üniversitenin 2’inci yaşı kutlamalarında ilimiz milletvekillerinin bulunmaması dikkat çekti.Düzce Valisi Bülent Kılınç yaptığı konuşmada üniversite kampusünün görünen sınırıyla ifade edilemeyeceğini ve kentle iç içe düşünülmesi gerektiğini söyledi. Kendimizi geliştirmenin sınırı olmadığına dikkat çeken Kılınç.. Yarın bir gün üniversiteden mezun olan öğrencilerin ben Düzce Üniversitesi mezunuyum diyerek övünmesi gerekir bunun için çalışmalıyız dedi.

Vali Kılınç'ın ardından bir konuşma yapan Rektör Şerifoğlu ise ‘İkinci yılımızda 4 fakülte, 2 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu, 3 enstitü, Araştırma ve Uygulama Hastanesi ve Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü ile dört ayrı yerleşkede faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bugün itibariyle 5.464 öğrenci, 477 akademik ve 404 idari personele sahip büyük bir aileyiz’ dedi.

Üniversitenin 2. Yılında kürsüye davet edilen Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise Konuralp’in belediye sınırlarına katılması konusuna değinerek, ‘Bundan önce belediye olarak buraya hizmet getiremiyorduk. Getirsekde bu el altından olabilirdi, çünkü sınırlarımız dışındaydı. Ama artık bugün  Konuralp'e hizmet getirecek olmanın sevincini yaşıyoruz’ dedi.

Konuşmaların ardından program Grup Hereke’nin sunduğu müzik dinletisi ile sona erdi.