Düzce Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde sömestr yoğunluğu yaşanıyor. 15 günlük sömestri tatilini değerlendiren vatandaşlar, terminale akın etti.

 

 

 

YİNE TATİL YOĞUNLUĞU YİNE AYNI ÇİLE

 

 

Günler önce tükenen otobüs biletleri nedeniyle vatandaşlar istedikleri yere gitme konusunda bilet bulmakta zorlanıyor. Vatandaşların tek zorlandığı konu tabi ki yalnızca otobüs bileti olmuyor. Bayramlar, tatiller Düzce’deki terminal çilesini her seferinde ortaya koyuyor. Her zamanki bildik görüntüler de yeni bir terminale olan ihtiyacın aciliyetini ortaya koyuyor.

 

 

 

ÜÇ BAŞKAN ESKİTTİ

 

 

Bir şehrin aynası olarak gösterilen terminal, Düzce’de maalesef gecekondu gibi oradan oraya taşındı. Yıllar önce şimdiki alışveriş merkezinin bulunduğu yerden otobüsler kalktı. Uzunca süre burada kaldı ve sonra sözde yenisi yapılacak diye buradan, Cami Kebir mahallesindeki şimdilerde "mezbelelik" halde olan köy ve ilçelerin otobüslerinin gidip- geldiği yere kaldırıldı. Sonra da malum şimdiki yere taşınan terminal için yıllarca beklendi ve beklenmeye devam ediyor… Düzce Belediye Başkanı Ruhi Kurnaz döneminde “Geçici” olarak taşınan Çoban Mevkiindeki otobüs terminali, üç belediye başkanı eskitti. Ruhi Kurnazla başlayan bu süreç, Mehmet Keleş, İsmail Bayram ve yine Mehmet Keleş başkanlığı ile sürdü.

 

 

TABELADA BİTİŞ TARİHİ: 9 OCAK 2015

 

 

Çok değil bundan bir yıl önce Düzce’nin kanayan yarası haline gelen terminalin İhalesinin ardından söz konusu alanda hazırlıklara başlanmıştı. Düzce’yi modern bir terminale kavuşturacak olan inşaatın İşe başlama tarihi olarak verilen 9 Ocak 2014 gününden itibaren 365 işgünü sonunda teslim edileceği bildirilmişti. Düzce’de terminal inşaatının tabelasında bitiş tarihinin  9 Ocak 2015 olarak gösterilmesi, terminalinde 300 yataklı Devlet hastanesi, kültür merkezi gibi uzayan yatırımların kurbanı olduğunu gösterdi.

 

 

 

HAZİRAN'DA KAPILARI AÇILACAK

 

 

Tabeladaki bitiş tarihi üzerinden yaklaşık bir ay gibi bir süre geçen terminal için şimdi yaz aylarında bitilme sözü veriliyor. Başkan Keleş, son olarak Terminal inşaatı ve ihalesi ile ilgili ise şu bilgileri vermişti.

 

 

Terminal inşaatı hızla devam ediyor. Önümüzdeki hafta işletme ihalesinin ikincisini yapıyoruz. Sonuçlanması halinde biraz daha hızlanacak. Birinci ihalemize talep olmadı ama ikincisine olacağını düşünüyoruz. Haziran ayının biri itibariyle otogarımızın kapılarını Düzcelilerimiz hizmetine açmış olacağız.”

 

Şimdi Kaba inşaatının bir kısmının tamamlanabildiği terminalin söz verildiği gibi haziran ayında faaliyete geçip geçmeyeceği merak konusu…

Haber;S.KAŞKIR