Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 1998’de oluşturulan motosikletli polis ekiplerinden şahinler, emniyet personeli arasında gönüllü olanlardan seçiliyor. Özellikle yoğun trafik nedeniyle olaylara hızlı müdahale ve trafik yönetiminde daha etkin hizmet vereceği düşünülerek oluşturulan bu ekiplerde gönüllü olarak görev alan emniyet personeli, motosiklet sürüş teknikleri eğitimi aldıktan sonra göreve başlıyor. Düzce Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı 6 kişilik şahin ekibine bir kadın polis dahil oldu.  

Motosiklet sürüş teknikleri eğitimi aldıktan sonra şahin ekibine katılan polis memuru Ebru Kaplan, yine kadın meslektaşı Bircan Yumak’la beraber Düzce sokaklarında yaklaşık bir aydır görev yapıyor.


Trafik denetimi ve yönetiminde görev alan, aynı zamanda normal polislik görevlerinde de bulunan Kaplan, hem teşkilat içerisinde meslektaşlarının hem de halkın büyük ilgisini çekiyor.

Öte yandan Düzce Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin İl genelinde denetimleri sıklaştırması, kazaları da önemli oranda azalttı. Düzce’de kullanımının yaygın olduğu motosikletlerin karıştığı kazalarda her yıl ortalama altı kişi hayatını kaybederken, bu yıl artan denetimler bu oranı en aza indirdi. 

Haber;S.KAŞKIR