Düzce’nin logo ve slogan arayışları devam ediyor. “Logonu tasarla, sloganını yaz, şehrini geleceğe taşı" sloganı ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından başlatılan ""Marka Kent logo ve slogan” yarışmasında başvuruları değerlendiriliyor.

Düzce'nin marka değerlerinin ve kentlilik bilincinin geliştirilmesi, geniş kitlelere duyurulması, tanıtımı ve kamuoyunda benimsenmesini sağlamak amacıyla başlatılan yarışma kapsamında başvurular seçici kurul tarafından değerlendirilmeye devam ediyor.

Bugün Düzce Valiliği Toplantı Salonunda Vali Vasip Şahin'in başkanlığında değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Belediye Başkanı İsmail Bayram, Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, İGM Başkanı Muzaffer Bülbül, MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan, Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak ve MARKA yönetimi katıldı.

Düzce’ye en uygun logo ve slogan arayışında belli bir noktaya gelindiğini ifade eden Vali Vasip Şahin, “İllerimizin kendilerini ifade edebilecekleri bir marka olmamasının bir eksiklik olduğundan hareketle çalışma başlattık. Vatandaşlarımızdan da hem slogan hem logo ile ilgili teklifler geldi. Bugünde değerlendirme aşamalarından birindeyiz. Kısa zaman içinde ilimize yakışan logo ve sloganı tespit etmiş olacağız.” dedi.

Değerlendirme neticesinde başarılı bulunacak tasarım ya da tasarımlar, resmi ve genel kabul görür logo ve sloganları olarak kullanılacak. Logo ve slogan yarışmasında birinci olana 7 bin 500 TL, ikinciye 5 bin TL ve üçüncüye de 3 bin 500 TL verilecek.

Haber: S.KAŞKIR