TÜİK tarafından Türkiye'nin medeni durum haritası açıklandı. 31 Aralık 2014 tarihli Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) verilerine göre Türkiye'de 15 yaş üstü 58 milyon 384 bin 240 kişinin bulunduğu açıklandı. Bunlardan 15 milyon 998 bin 24'ü hiç evlenmeyenlerden, 37 milyon 228 bin 272'si evlilerden, bir milyon 979 bin 260'ı boşananlardan ve 3 milyon 178 bin 684'ü ise eşi ölenlerden oluştuğu belirtildi.  Kentlerde yaşayanların medeni durumları, kentlerin 15 yaş ve üstü nüfusuna oranlanarak hesaplanan medeni durum haritasını açıklayan yetkililer bekar oranında Hakkari, evli oranında Nevşehir, boşanma oranında İzmir, eşi ölenlerin oranında ise Kastamonu olduğunu bildirdiler.

EN FAZLA BEKAR DOĞUDA

Türkiye'de bekar oranı en yüksek il Hakkari olduğunu belirten yetkililer "Hakkari yüzde 49 oranıyla ilk sırada yer alırken, Hakkari'yi yüzde 46 ile Şırnak, yüzde 40 ile Batman takip etti. Türkiye'de bekar oranı en yüksek iller sıralamasında ilk 14 il Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden çıktı" dediler. Bekar oranlarının yüzdeliklerine göre Düzce yüzde 25 oranı ile Türkiye ortalamasında yer aldı.

EVLİLER KENTİ NEVŞEHİR

Türkiye'de evli oranı bilgisi de veren yetkililer, en yüksek evlilik oranı olan ilin Nevşehir olduğunu aktardılar. Nevşehir yüzde 69 oranıyla ilk sırada yer aldı. Düzce ise evlilik yüzdeleri için Türkiye ortalamasının üstünde yer aldı. Boşanma oranlarının yüzdelerinde de Düzce yüzde 3 ile Türkiye ortalaması sıralamasında bulunuyor.

EŞİ ÖLENLERİN ORANI EN YÜKSEK KARADENİZ İLLERİ

Türkiye'de eşi ölenlerin oranı en yüksek il Kastamonu olduğunun bilgisini veren yetkililer Kastamonu ilinin  yüzde 9,4 oranıyla ilk sırada yer aldığını açıkladılar. Düzce'de bu oran yüzde 6 ile yine Türkiye ortalaması içinde bulunuyor.  

Haber:A.GÖSTERİŞLİ