Akçakoca’da dün akşam başlayan ve 2 gün sürecek organizasyon ile Düzce Belediyesinin de yönetim kurulu üyesi olduğu Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Yönetim Kurulu Üyeleri Temmuz ayı toplantısı için bir araya geldi.

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenicinin ev sahipliğini yaptığı organizasyonda başkanlar Akçakoca’da bulunan bir balık restoranında düzenlenen akşam yemeğinde buluştu.

Yemeğe, Kırgızistan Yerel Yönetimler Başkanı, Azerbaycan Şehirler Birliği Başkanı, Makedonya Ohrid Belediye Başkan Yardımcısı ve Bosna-Hersek olmak üzere toplam 32 il ve ilçe belediye başkanı ya da yöneticisi katıldı.

“Düzce’nin tanıtımına odaklandık”
Tüm misafirleri Düzce Akçakoca'da iki gün boyunca ağırlayacaklarını belirten Başkan Ay, konukları bölgemizin tarihi ve turistik yerlerinde gezdirerek Düzce'nin  tanıtımına katkıda bulunacaklarını söylediği açıklamasında şunları kaydetti:

“Biz Düzce Belediyesi olarak yönetim kurulundayız. Dolayısıyla ben göreve geldiğimden bu yana 3.toplantımız oluyor. Bir önceki toplantıyı Konya’da yaptığımızda ben bir sonraki toplantıda misafirleri ağırlayacağımızı söyledim. Biz üstlendik Düzce’nin tanıtımı için. Özellikle yurt dışından ve yurt içinden belediye başkanlarımız geleceklerdi. Düzce’ye davet ettik ve yönetim kurulunda kabul gördü. 2 gün misafirlerimizi Düzce’de ağırlayacağız. Düzce’de tanıtım yerlerimizi, yaylalarımızı, tarihi yerlerimizi gezdireceğiz. Bu akşam Akçakoca’dayız. Akçakoca Belediye Başkanımız bizi misafir etti. Yarın burada toplantımızı yapacağız. Denizde bir tekne turumuz olacak ardından Düzce’ye gideceğiz.”



“Hem ilimizi hem Akçakoca’mızı tanıtıyoruz”
Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ise şu ifadelerde bulundu:

“Türk Dünyası Belediyeler Birliği olarak gerçekten binin üzerinde üyesinin bulunduğu bir kuruluş. Hem kaynaşma hem de belediyeler arası bilgi alışverişi anlamında önemli bir görev üstleniyor. Başkanımız Akçakoca’da ağırlamak istediğinde bu fikir çok hoşuma gitti. Hem ilimizi tanıtma hem Akçakoca’mızı tanıtma anlamında. Bu akşam ağırlamaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz.”

“Bizim kardeş ülkemiz Türkiye’yi Allah korusun”
Azerbaycan Belediyeler Birliği Başkanı Temraz Tagiyev Türkiye’nin kendileri için çok önemli bir ülke olduğu vurgusunda bulundu.

Tagiyev, “Akçakoca’nın denizi çok beğendik, balığı çok güzel. Bizim Hazar Denizimize benziyor. Bizde de bu balıklardan var. 3 ayda 1 toplantılarımızı düzenli bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Çok güzel bir işbirliği kuruluyor bu toplantılarda. Çok güzel işler yapılıyor. Sizin ülkenizde de yakında mühim bir hadise oldu. Cumhurbaşkanınızı seçtiniz. Azerbaycan Halkı çok sevindi. İlk olarak da Cumhurbaşkanı hürmetli Erdoğan Azerbaycan’a geldi. Azerbaycan Halkı onu çok bekledi. Bizim kardeş ülkemiz Türkiye’yi Allah korusun. Sıkıntıları olmasın. Türkiye bizim için çok önemlidir” diye konuştu.

“İki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güzelleşeceğini umut ederiz”
Kırgızistan Yerel Yönetimler Bakanı Bahtiyar Osmanoviç, Eylül Ayı’nda tüm başkanları Kırgizstan’a davet edeceğini belirterek şunları kaydetti:


“Türkiye’deki kardeşlerimize teşekkür etmek istiyorum böyle bir program yaptıkları için. Bu sene ilk kez katıldım bu yönetim kurulu toplantısına. Bu yıl Türkiye için çok önemli bir sene oldu ve Cumhurbaşkanı seçimleri oldu ve Sayın Erdoğan kazandı seçimleri. Bu sene Kırgızistan’ın Cumhurbaşkanı Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirdi ve Erdoğan’la görüşülerek önemli işbirliklerinde bulunuldu. Bu da iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güzelleşeceğini umut ederiz. Ben de yarın tüm belediye başkanlarını Eylül Ayı’nda Kırgızistan’da olacak olan göçebe oyunlarına davet edeceğim.”

Haber: Ö.YILMAZ