Düzce Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Hakan Çetin, Organize Sanayi Bölgesi’nin genişletilmesi için Düzce Toprak Koruma Kurulu tarafından alınan kararın iptali için Ankara İdari Mahkemesi’ne dava açtıklarını açıkladı.

 

 

 Çetin konuyla ilgili yaptığı açıklamada OSB’nin tarım arazisi üzerine değil bu özelliğini yitirmiş bir alana kurulması yönünde baştan beri çaba verdiklerini, buna karşın 200 hektar 1. sınıf tarım arazisinin 1. OSB için yok edildiğini ve ardından da 2007 yılının Temmuz ayında Toprak Koruma Kurulu tarafından genişletilmesi kararının alındığını söyledi.

 

Davanın gerekçelerini de sıralayan Çetin, genişletilmenin yapılacağı alanda silajlık dane mısır,  şeker pancarı, kabak, tütün, lahana ve taze fasulye başta olmak üzere birçok meyve ve sebze üretildiğine dikkat çekerek ‘Sözü edilen arazinin tarım dışı olarak kullanıma açılmasından geçimini tarımdan sağlayan çiftçilerimiz olumsuz etkilenecektir.

 

 Son yıllarda hızla artan gıda tüketimi ve sağlıklı gıda üretiminin yapılabileceği en büyük kaynak olan toprağın oluşumunun, çok uzun yıllar alması ayrıca toprağı sentetik olarak üretme şansının bulunmaması nedeniyle tarihi vebale ortak olmamak için Anayasal hakkımız olan mahkeme yolu kaçınılmaz oldu.

 

OSB’nin genişletilmesiyle ilgili Düzce Toprak Koruma Kurulu kararının iptali için Genel Merkezimiz tarafından Ankara İdari Mahkemesi’ne dava açılmıştır. Bu davanın tüm Düzceliler’e hayırlı olmasını dilerim’ dedi.