İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Lokantacılar odası Turizm etkinlikleri çerçevesinde ev hanımları arasında yemek yarışması düzenledi. Yarışmaya Düzce Valisi Bülent Kılınç, Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı, Mustafa Kayıkçı, İl Müftüsü Alaadin Gürpınar ve çok sayıda yarışmacı katıldı.

 

Düzenlenen yarışmada, tatlı, tuzlu, hamur iş olmak üzere 35 çeşit yemek yarıştı. Yarışma öncesi bir konuşma yapan Vali Bülent Kılınç, yöresel yemeklerin tanıtımını önemsediğini belirterek, büyüklerimizden öğrendiğimiz yemek çeşitlerini yaşatmanın ve ayrıca tanıtmanın en önemli turizm aktivitesi olduğuna değindi. Ayrıca Düzce'nin Turizminde yemeklerle de tanıtılabileceğinin ifade eden Kılınç, Düzce'deki yöresel yemekleri herkes beğeneceğini belirtti.

Konuşmaların ardından 10 kişilik jüri tarafından 35 çeşit tatlı, tuzlu ve hamur işi yemekler ilk olarak gösterim yönünden not aldı ve ardından damak tadı olarak değerlendirildi.

 

Yarışma sonrası 1.gelen yemek Metaze 2.Hamsi Pilav,3. Turşu Kavurma; Tatlı çeşidinde 1. Dondurmalı Kadayıf, 2. Tatlı Rüya,3. Telli Baba tatlısı. Hamur işi olarak 1.Şeftali Kurabiye,2.Psıhaluve ,3. Güneş Böreği oldu.

Yarışmada 1. gelen yarışmacılara tam altın,2. yarışmacılara çeyrek,3. yarışmacıya hediye paketi ve diğer yarışmacılara tava hediye edildi.