Düzce’nin gündeminde olan görüntü kirliliği ve çarpık yapılaşmada dikkate alınmadıkları yönünde sivil toplum kurumlarının hedefi olan Düzce Belediyesi bu soruna ortak akılla çözüm bulmaya hazırlanıyor. Yapılaşma dendiğinde “Estetikten çok uzak” eleştirilerinin yapıldığı Düzce'deki mimariyi daha iyi noktalara taşıması hedeflenen “Şehir Kimliği” çalıştayı için hazırlıklar tamamlandı.

Belediyenin ev sahipliğinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın da destek vereceği çalıştayda görüntü kirliliğine ve çarpık yapılaşmaya bilimsel çözümler aranacak.


DÜZCE’NİN YENİ UYGULAMA İMAR PLANI OLACAK


Düzce'nin kanayan bir yarası olan yapılaşmaya neşter vurmaya hazırlanan Belediye Başkanı Mehmet Keleş, önümüzdeki günlerde yapılacak olan çalıştayla ilgili bilgiler verdi. Keleş, çalıştaydan çıkan ortak görüşün bir nevi Düzce’nin yeni bir uygulama imar planı olacağını belirtti.


Başkan Keleş, “Düzce’ye yeni bir görünüm kazandırmak belediye olarak bizim en önemli görevlerimizden biri. Bir diğer sorumlusu da Çevre ve Şehircilik bakanlığı. Bu kapsamda ilk ayağını 24 Ekim'de, ikinci ayağını ise 13 Kasım'da gerçekleştireceğimiz şehir kimliği çalıştayı var. Düzce’ye yeni bir kimlik kazandırmada istişare sağlayacak. Yaklaşık 500 kişilik davetli topluluğunun katıldığı bir arama toplantısı gerçekleştirilecek. “Düzce’yi nasıl bir şehir olarak görmek istiyorsunuz?” sorusu sorulacak. Bunun ardından 13 Kasım'da yuvarlak masa toplantısında artık Düzce’nin şehir kimliğine karar verilmiş olacak. Bu toplantının sonuçları çok önemli. Ondan sonra yapacağımız tüm projeler, şekillendirmeler buna göre yapılacak. Nasıl bir imar planı, çevre düzeni planımız varsa bu da Düzce’nin yeni uygulama imar planı olacak. Bundan sonraki yapacağımız tüm işleri bu kararlara göre yapacağız. İnşallah Düzce şehri ileride mükemmel bir kent haline dönüşecek.” dedi.


BAKAN EROĞLU GELECEK


Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 26 Ekim’de Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İSKİ, DSİ ve Çevre Şehircilik Bakanlığı'ndan üst düzey yöneticilerin Düzce’ye bir ziyaret gerçekleştireceği bilgisini verdi. Keleş bu ziyarette Düzce’nin eksik kaldığı Atık Su Arıtma Tesisi, kolektörler, şehir şebekelerinin tamamlanması, katı atık tesislerinin bitirilmesi gibi konuların görüşüleceğini bildirdi. Bakan Eroğlu’nun gelişinin projeleri hızlandıracağını ifade eden Keleş, alt yapı sorunlarının bitirilmesiyle şehre kimliğini verecek olan makyaj çalışmalarına geçileceğini söyledi.


RUHSAT ALIRKEN CEPHE TARİFİ


Başkan Keleş, görsel kirliliğinin önüne geçilmesi adına belediye olarak aldıkları yeni kararları da aktardı. Bazı belediyecilik uygulamalarını standartlara sokmaya çalıştıklarını ifade eden Keleş, Konuralp ve Çakırlar mevkiindeki 12 kata kadar uygulanabilecek yüksek kat kararını anlattı.


Keleş, “Yeni bir çalışma başlattık. Düzce’de yapılacak tüm yeni ruhsat alımlarında cepheyi tarif edeceğiz. Düzce’ye giren insanlar hangi binaların kendisini karşılayacağını görecek. Bazı belediyecilik uygulamalarımızı standartlara oturtuyoruz. Şehrin arkası önü birbirine benzemiş olacak. Şehrin dikeyde büyümesini önlemek için de Konuralp ve Çakırlar'da alanlar oluşturduk. Düzce’de son yıllarda 3 kata, 5 kata, 6 kata çıkma gibi bir eğilim var. Daha yüksek katlar yapmak isteyenlere Çakırlar’da Konuralp’te 12 kata kadar yapılacak sağlam alanları göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.


HABER: S. KAŞKIR