Ramazan Ayı Boyunca Merkez Büyük Camiinde canlı yayınlanan İftar sevinci programına dün Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş Konuk oldu.


Düzce İl Müftülüğü Eğitim Uzmanı Necmettin Kuzu’nun sunduğu iftar özel programında içinde bulunduğumuz ayın manevi etkileri üzerine sohbet eden Düzce belediye başkanı Mehmet Keleş, Ramazan’ın sabır, fırsat ve paylaşma ayı olduğunu dile getirdi. Vaiz bir babanın çocuğu olan Belediye Başkanı Mehmet Keleş, programda dini bilgilere hakimliği ile dikkat çekti. Program adeta sunucu Kuzu ile yarışan Keleş, yılın 12 ayı kurulması planlanan aş evinin de sinyalini verdi. Keleş Düzce’de iki aş evi projesi olduğunu ve yer tespit çalışmalarının devam ettiği söyledi. Aş evinin hayata geçirilmesiyle yılın sadece bir ayı değil, 12 ay boyunca yoksul aileler sıcak yemeğe kavuşabilecek.


Belediye olarak Ramazan ayının atmosferine uygun etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Keleş, özeleştiride bulundu. Peygamber efendimizin “Sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek” sözünü hatırlatan Keleş, günümüzde buna çok fazla dikkat edilmediğini söyledi. Keleş, toplumdaki asıl ihtiyaç sahiplerini bulunmasının belediyenin asli görevlerinden biri olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Düzce’de son günlerde nüfusu hızla artan mültecilere ilişkin konuşan Belediye başkanı Keleş, kimsenin kolay kolay ülkesini terk etmeyeceğini hatırlattı ve “komşusu açken tok yatılmaz. Bize sığınmış insanlara el uzatmalıyız.” dedi.


Belediye başkanlığı sırat köprüsünde yürümeye benzeten Keleş, “ çok riskli bir görev. Bu toplumun bizim üzerimizde hakları var. Bizim onlara karşı yerine getirmemi gereken görevlerimiz var. Hem fiziki hem manevi görevler. Düzce konumu itibariyle iki metropol arasında. Ayrıca Sakarya Kocaeli gibi büyük şehirlerle komşu. Gelir seyide üst seviyede olan iller içinde kısıtlı bütçe ile hizmet yapmaya çalışıyoruz. “Biz devler liginde oynayan amatör takımlar gibiyiz” ama işin çok bilmek ve çalışmak olduğuna inanıyoruz. Bu şehri çevresindeki iller aynı seviyeye getirme gayretindeyiz.” diye konuştu.

 

Haber;S.Kaşkır