Düzce’de yılın ilk karı yere düştü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Valilik aracılığıyla yaptığı uyarıların ardından kar yağışı dün akşam başladı. İlk olarak Düzce’nin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı, sabahın erken saatlerinde itibaren şehir merkezinde aralıklarla devam etti.

Şehir merkezinde tutmayan kar, yüksek kesimleri ve arabaların üzerini kapladı. Kalıcı Konutların yüksek kesimlerinde görüş mesafesi 20 metreye kadar düştü.


Kar, özellikle D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı kesiminde etkili oldu. Seymenler ve Karanlık Dere mevkilerinde, kar yağışı ve yoğun sis ulaşımda aksamalara yol açtı.


Karayolları ekiplerinin gece saatlerinden itibaren kar kürüme ve tuzlama çalışmalarını devam ederken, trafik ekipleri, sürücüleri daha dikkatli olmaları yönünde uyardı.


KAR ALARMI VERİLEN YERLER

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü aralarında Düzce’ninde bulunduğu 18 ilde kar alarmı verdi. Yarın görülecek kar yağışları, kuvvetli poyraz ile Marmara'nın güney ve doğusu ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve yoğun olacak.

Haber;Y.SEVER