Düzce’de kentleşme, toplumsal gerginlikler, gelecek kaygıları, ekonomik sorunlar, duygusal ilişkiler ve psikolojik sendromların neden olduğu intihar olaylarında adeta patlama yaşanıyor. Düzce’de 1 ay içinde en az 6 intihar vakası yaşandı. İki kişi baz istasyonuna çıkarak 1 genç kızda balkondan atlayarak ölmek istedi. Son olarak dün gece eşinin terk etmesine dayanamayan bir kişi de çareyi ölmekte buldu. Ardı arkası kesilmeyen intihar olaylarının sebeplerini Düzce halkına sorduk. Düzce halkının büyük bir çoğunluğu intiharlara sebep olarak geçim sıkıntısını gösterdi.

 

 

Düzceli vatandaşlar, sorumsuzca harcamalar yaptığına ifade ederek, “Ödeyemediklerinde bir takım sıkıntılar giriyor ve bu da depresyona itiyor. Bu tür olaylarda kaçınılmaz oluyor.” dedi. Düzce’de kalkınmanın yavaş ilerlemesinin ekonomik anlamda vatandaşları rahatlatmadığına dikkat çeken vatandaşlar, geçim sıkıntısının depresyonu tetiklediğini savundu.

İntihar olaylarının geçim sıkıntısından kaynaklanmadığını belirten vatandaşlar da vardı. Görüşlerini aldığımız vatandaşların bir kısmı günümüzde hızlı gelişmenin manevi boşluk doğurduğunu savunurken bazıları da dini eksikliğe vurgu yaparak “Dini bilgi tam olsa intihara kalkışılmaz” dedi.

Haber: S. KAŞKIR