Düzce’de Melen’in su toplama alanında kirliliğin önlenmesini amaçlayan Havza Koruma Projesi kapsamında yapılacak olan katı atık düzenli depolama tesisleri ile birlikte çöplerin ayrı ayrı toplanması uygulaması başlayacak. Düzce Belediyesi, daha katı atık düzenli toplama alanı’nı hizmete sokmadan  çöplerin düzenli ayrıştırılmasında kullanılacak olan çöp kutusu prototipini Avni Akyol Parkı’nın İstanbul Caddesi’ne bakan köşesine koydu.

Cam ve alimünyum, kağıt ve plastik ve pet şişelerin ayrı ayrı toplanmasına olanak veren ve her tür için ayrı bir odacıktan oluşan dolap şeklindeki çöp toplama ünitesinin üzerine de reklam alınarak finansman sorunlarının bir kısmı aşılmaya çalışılmış.Önümüzdeki aylarda uygulama kapsamı genişletilerek, zaman içinde tüm Düzce’nin çöpleri ayrıştırılarak toplanacak.

 Düzce’yi ziyareti sırasında Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da Düzce’de düzenli çöp toplamaya geçilebilmesi için yapılması gereken katı atık düzenli depolama tesisleri için gereken desteğin verildiğini, bundan sonra da tesislerin bir an önce tamamlanması için destek verilmeye devam edileceğini ifade etmişti.