29 yıllık TIR sürücüsü Aydın Er’in E sınıfı ehliyeti bir anda B sınıfı oldu. Tahrip olan E sınıfı ehliyetini değiştirmek için emniyete başvuran Er, ehliyetini geri aldığında şaşırtıcı bir değişiklikle karşılaştı. Er’in 29 yıllık ehliyeti B sınıfı olmuştu. Yaşadığı şaşkınlık sonrası hemen emniyete giden Er, yaşadıklarını şöyle anlattı.

Er, “Bizim zamanımızda sürücü kursları falan yoktu. Ehliyetimizi trafik emniyet şubesinden alıyorduk. Ben bazı firmalarda uzak yol sürücüsü olarak çalışıyorum. Ehliyetim daha önce de kaybolduğu ve eskidiği işin değiştirmiştim. Bundan birkaç gün öncesinde de eskidiği için yine değiştirmek istedim. Bolu’dan aldığım için oraya gittim ve değiştirdim. Yenilettiğim ehliyetimi aldığımda E sınıfı ehliyetimin B olduğunu fark ettim. Bunu yetkililere söylediğimde onlarda şaşırdı. Bana birkaç gün bekle araştıralım dediler ama kesin bir dönüş de yapmadılar.” Dedi.

Ehliyetinin B sınıfına döndürülmesi nedeniyle işinden olduğunu söyleyen Er, gerekirse kanuni yollara başvuracağını da sözlerine ekledi.

Er, Ben bu ehliyetimle ev geçindiriyorum. 3 tane çocuğum var. Şimdi işimden de oldum. Buradan yetkililere seslenmek istiyorum. 1983’te aldığım E sınıfı ehliyetim, B sınıfına düştü. Ne yapmam gerekiyor bana bir çözüm yolu bulsunlar. Gerektiğinde kanuni hakkımı da arayacağım.” Şeklinde yaşadığı mağduriyeti anlattı.

Haber; H. İŞCAN