Ülkemizi etkisi altına alan sağanak yağışla birlikte Düzce merkez, ilçe ve köylerinde etkisini gösteren yağmur, sel ve toprak kaymalarını beraberinde getirdi. Sel felaketinden olumsuz etkilenen ilçemiz Cumayeri merkezde dereler taştı otomobiller sürüklendi, dükkanları ise su bastı.

 

 


Cumayeri Dokuzdeğirmen Köyü’nde bulunan rafting tesisinde bulunan 13 raftingçi sel ve heyelan nedeni ile mahsur kalarak kurtarılmayı bekledi. Mahsur kalan raftingçiler tarafından saniye saniye kaydedilen görüntüler felaketin boyutunu gözler önüne serdi.

 


Dokuzdeğirmen ile Harmankaya köyleri arasında ulaşımı sağlayan yolda heyelan meydana gelmesi nedeni ile jandarma ekipleri bölgeye araç geçişlerini kontrollü bir şekilde yaparken İl Özel İdaresi’ne ait iş makinalarının yanı sıra AFAD Düzce arama kurtarma ekipleri mahsur kalan raftingçiler için seferber oldular. Mahsur kalan raftingçiler iş makinaları ile bulundukları yerden kurtarılırken kurtarılma anı mahsur kalan raftingçiler tarafından cep telefonları ile kaydedildi.

 

 

Haber;İ.Keleş