26 Temmuz'da başlayan ve üç gün süren 13. Uluslararası Parlayan Kent Akçakoca Kültür ve Turizm Festivali Edip Akbayram ve Funda Arar konserleri ile son buldu.
Üç yıllık aradan sonra ilk kez yapılan festivalde halk tüm etkinliklere büyük ilgi gösterdi. Gündüz yapılan etkinliklerin ardından akşam Balıkçı Barınağı'nda düzenlenen konserlere de ilgi bir hayli fazla oldu.

Festivalin son gecesi ilk olarak sahneye Funda Arar çıktı. Ünlü sanatçı sevilen şarkıları ile kendisini izlemeye gelenleri adeta büyüledi.

Meteoroloji'nin de uyardığı gibi Akçakoca'da akşamüstü başlayan şiddetli fırtına gece şiddetli yağışa dönüştü. Fırtına ve şiddetli yağmur nedeniyle festival konserleri de erken bitmek zorunda kaldı. Fırtınalı bir havada sahneye çıkan festivalin son sanatçısı
Edip Akbayram söylediği şarkılarla kendisini izelemeye gelen binlerce hayrarını mest etti.


Şiddetli fırtınanın yağmura dönüşmesi nedeniyle Akbayram konserinin son bölümünü yağmur altında ve havai fişek gösterisi eşliğinde seslendirdi. Yağmurun şiddetini arttırmasıyla Akbayram konserini tamamlamak zorunda kaldı.

Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak ise Yığun yağmura rağmen Edip Akbayram'ı konser alanında bulunan vatandaşların arasında izlemeyi tercih etti.
Albayrak, daha sonra Funda Arar ve Edip Akbayram'a, plaket verdi ve Akçakoca fındığı ikram etti.

24 Temmuz'da başlayan ve üç gün boyunca dolu dolu etkinliklerle devam eden festival, bu konserlerin ardından sona erdi.