8 yıl önce yaban hayatı geliştirme sahası olarak ilan edilen ve 2 yıldır üzerinden projeler hazırlanıp ihalelere çıkarılan Düzce'nin doğa harikalarından biri olan Efteni Gölü'nü kurtaracak proje bekleyedursun artık yıkılma tehlikesi olan iskele için onarım çalışması başladı.

 

 

 

13 MAYIS'TA YAPILAN "PLAN VAR EYLEM YOK" HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

 



Üretim atölyelerinin bulunduğu Düzce Teknik ve Endüstri Lisesi, gözetleme kulesi ve iskelenin onarım işini üstlendi. Doğal ortama uygun şekilde ahşap malzemeden yapılması nedeniyle gözetleme kulesi ve iskelenin zamanla deforme olması, Efteni Gölü ziyaretçilerine kimi zaman tehlikeli anlar yaşatıyordu. Çürüyen malzemenin yerine yenilerini yerleştirmek ve daha güvenli hale getirmek için Düzce Teknik ve Endüstri Lisesi şu günlerde onarım çalışmalarını sürdürüyor.

 



İSKELELER YENİLENİYOR GÖL HALA PİS

Düzce'nin kuş cenneti olarak bilinen Efteni Gölü'nün iskele ve kulesi yenilenirken çevresi hala pislik içinde. Gölün içindeki pet şişeler, poşetler ve içki şişeleri gölü pisletmeye devam ediyor. Mayıs ayında Efteni Gölü'nde yapmış olduğumuzhaberden sonra pek bir değişimin olmadığı göl artık kırmızı alarm veriyor.

 



Gölyaka'ya 2 km. mesafede bulunan Efteni Gölü, göçmen kuşların göç yolu üzerinde bulunan önemli ve ender merkezlerden biri. 150 çeşit kuşa ev sahipliği yapan Efteni Gölü’nün muhteşem manzarası ilgilenilmemeye devam ederse doğal güzelliğini kaybedecek.

PROJELER HAZIR AMA UYGULAMAYA GEÇİLMEDİ

Efteni Gölü çevre düzenlemesi ve ıslah çalışmaları için projeler ve fizibilite çalışmaları yıl içerisinde tamamlanmış olmasına rağmen hala çalışmalar başlamadı.

 



Gölde git gide azalan su seviyesi, bitki ve kuş çeşitliliği gölün güzelliğinin kaybolması yönünde sinyal veriyor. Çevrede yaşayan ve gölü ziyarete gelen vatandaşların duyarsızlığı da gölün adeta katledilmesine neden oluyor.

 

Haber: G. KARDUZ