Düzce Merkez Mustafa Kemal Ortaokulu önemli bir etkinliğe imza attı. Bilinen bir tedavisi olmayan ALS hastalığı konusunda farkındalık oluşturmak, hastalık konusunda bilgilendirme yapmak, ALS hastalarının hastalıkla mücadelesine destek olmak ve herkesin ALS hastalığı konusunda bir aday olduğu bilincini oluşturmak amacıyla “ALS Hastalarına Yardım Kermesi” düzenlendi.



Babası bir ALS hastası olan Mustafa Kemal Ortaokulu Matematik Öğretmeni Fatma Kevser Türk'ün koordinesinde düzenlenen kermese, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı'nın eşi Nurgül Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay'ın eşi Nursel Ay ile ALS hastası ALS Derneği Başkanı İsmail Gökçek, dernek yetkilileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.



Düzenlenen kermes ile devlet-sivil toplum-vatandaş beraberliğini ortaya koymak ve insanların ALS hastalığını, bir ALS hastasını yakından tanıma imkânı bulması amaçlandı.



Kermes etkinliğinde elde edilen tüm gelirin ALS hastalarına ulaştırılmak üzere ALS Derneğine bağışlandığını belirten okulun matematik öğretmeni Fatma Kevser Türk, etkinlikte emeği geçen ve katılım gösteren herkese teşekkür etti.

Haber: Ö.YILMAZ