Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Gönül Elçilerinin ortak çalışmasıyla Kadınlar İçin Mesleki Eğitim projesi hayata geçiyor. Proje Düzce’deki eğitimcilere bir konferansla tanıtıldı. Kadınların eğitim seviyelerini arttırarak, iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına yönelik beceri kazanmalarını sağlamak ve kazanacakları beceriler doğrultusunda iş yaşamına katılımlarının sağlanması amacıyla gerçekleşen proje, kadınlara çalışma yaşamına girme ve girişimci olma cesareti kazandırıyor. 

Konferansta, Gönül Elçilerinin Kadın Mesleki Eğitim Projeleri Kapsamındaki Rolleri, Gönül Elçisi Ne Yapabilir, Projenin Amacı, Kadın Ve Güçlenme gibi birçok konuya değinildi. 

Psikolog Zeynep Alçelik, yapmış olduğu sunumlu konuşmasında, "Her kadının bir mesleği, her kadının bir geleceği olsun, eğitim için geç kalınmaz." diyerek her yaştaki eğitimin önemine dikkat çekti. 

Kadınların meslek sahibi olması, onları ve ailelerini daha güvenli bir geleceğe taşıyacağının bilincinde olarak gönül elçilerinin hayata geçirdiği proje, kadınlarla birlikte daha aydınlık bir gelecek hedefliyor. 

Türkiye’de kadınların işgücüne katılım oranının %30, istihdama katılım oranı %7, kadınlarda işsizlik oranının %10,8 olması bu projenin ne kadar da doğru bir proje olduğunun göstergesi gibi görünüyor.
Konferans, örgün eğitimin dışında kalmış kadınları yeniden eğitime kazandırmanın önemine dikkat çekiyor.
Zeynep Alçelik’in ardından Düzce MESEM Müdür Yardımcısı Recep Aydın, projeyle ve kayıt yerleri ile ilgili bilgiler verdi. 

Konferans Aydın’ın konuşmasının ardından slayt gösterimi ile sona erdi. 

Konferansın sonunda Vali Ali İhsan Su’nun eşi Zeliha Su’ya mikrofon uzattık. Zeliha Su, projeye destek veren herkese teşekkür etti ve kadınların beklenenden çok daha büyük bir talep ile geldiklerini belirtti.