Türkiye Belediye Başkanlar Birliği Yönetim Kurulu üyeleri bu hafta sonu Kütahya’da toplandı. Birlik başkanlarından biri olan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in de katıldığı iki günlük toplantıda Belediye Başkanlar Birliği’nin faaliyetleri ile yapılması planlanan projeler ele alınırken, Başkanlarının özlük hakları ile ilgili sorunlarının görüşüldüğü öğrenildi. Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ev sahipliğindeki toplantıya Belediye Başkanları Birliği Başkanı ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in yanı sıra 20 il ve ilçe belediye başkanı katıldı.

BAŞKAN MEHMET KELEŞ: ARTIK EĞİTİM TOPLANTILARINA DÖNÜŞECEK

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş toplantıda yaptığı konuşmada buluşmaların zamanla eğitim toplantılarına dönüşeceğini ifade etti.

Keleş, “Belediyeler Birliği olarak şuanda yönetim kurulumuz için düzenlediğimiz toplantıları ilerleyen süreçte tüm belediye başkanları için yapacağız ve artık eğitim toplantılarına dönüşecek. Belediye Başkanları Birliği hiçbir şey yapamasa dahi belediye başkanlarının çalışma şeklinde nasıl bir yol izlemesi gerektiğini öğretecek. Belediye başkanı olmak için bir okul yok hepimiz farklı mesleklerden geliyoruz. Bu toplantılar sayesinde belediye başkanlarımız tanıyacak ve tecrübelerimizi paylaşacağız. Sadece belediye başkanlarının katıldığı, bir şeylerin tartışılıp, paylaşabileceği bir ortam oluşturmak görevimiz. İnşallah bunu da gerçekleştireceğiz. Yaptığımız toplantılara herkesin katılması lazım, bir belediye başkanı eksik olsa olmaz. O başka bir örnekle temsil edilemez” dedi.

HABER; S.KAŞKIR