Öncü’de yayınlanan ve Mehmet İbrahimoğlu’nun hazırlayıp sunduğu “Son Nokta” programına katılan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, eğitim sorunlarını anlatırken, Düzce’nin eğitimde bulunduğu noktadan kurtulması için birebir markaj uyguladıklarını söyledi.

Düzce’nin coğrafya, ekonomi, tarım, sosyokültürel yapı açısından cennet sayıldığını ifade eden Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, eğitimde güneydoğu illeri ile aynı seviyede olduğumuzu, üstelik bu illerin sahip olduğu mazeretlerin hiçbirinin Düzce’de bulunmadığını dile getirdi. Sezer manzaradan kendisinin de hoşnut olmadığını ifade etti.

Düzce’de eğitimin geldiği noktayı Newton’un yerçekimi yasası ve Arşimed’in suyun kaldırma kuvveti arasındaki ilişkiye benzeterek anlatan Sezer, düşerken çok süratli bir hız ile yol alındığını, ancak yükselişin suyun içinde ağır ağır yükselen bir nesne gibi gerçekleşeceğini belirtti. Sezer bu ifadeyle bir yıldan diğer yıla mucizevî sonuçlar beklemenin mümkün olmadığını vurguladı.

Milli eğitim müdürü Yusuf sezer, sorunların çözümü aşamasında okullara bire bir markaj uyguladıklarını, aynı okulda aynı sınıfın bir şubesinin başarılı, diğer şubesinin başarısız olması durumunda bunun nedenlerini kendisinin ve yöneticilerin araştırdığını söyledi. Aynı Markajı velilere de uyguladıklarını belirten Sezer,  velilerin eğitimin üçayağından biri olduğunu, Düzce’de bu ayağın kırık olduğunu söyledi.  Sezir, velilerin eğitim sürecine katılması konusunda çalışmalarının sürdüğünü ve olumlu sonuçlar alınmaya başlandığını da sözlerine ekledi.