Akçakoca’daki toplantı öncesi katılımcılara Akçakoca Kaymakamlığı tarafından organize edilen yemek ikramında bulunuldu, yemek programının ardından toplantıya geçildi. Gerçekleşen programa Vali Ali Fidan, Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer,  Garnizon Komutanı  Yüzbaşı Özgür Üngüt, Belediye Başkanı  Cüneyt Yemenici, İlçe Emniyet Müdürü Levent Kürşat Aykaç, Düzce ve Akçakoca’daki mülkü amirler ve daire müdürleri , İl Genel Meclis Üyeleri, Akçakoca’da görev yapan köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Vali Ali Fidan yaptı ve şu sözlere yer verdi: “İlçemizin sorunlarını yerinde tespit etmek ve çözümünü sağlamak amacıyla mülki idare birimlerimiz, ilçe Belediyemiz, daire müdürleriyle,  muhtarlarla ve il genel meclisi üyelerimiz ile fikir alışverişinde bulunacağız. Hizmetlerin hangi aşamada olduğunu tespit ederek vatandaşlarımıza kamu hizmetlerini en iyi şekilde nasıl ulaştırılacağı konusunda yapılması gerekenleri istişare edeceğiz.”

Fidan’ın konuşmasının ardından Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer söz aldı ve  ilçede Kaymakamlığın yapmış olduğu çalışmalar hakkında genel bir bilgi verdi.

İlçe Kaymakamı Mehmet Özer’in ardından Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici bir konuşma gerçekleştirdi ve Akçakoca Belediyesinin gerçekleştirdiği icraatları ve projeleri başlıklar halinde anlattı.

Kilit parke yol çalışmalarından asfalt çalışmalarına, elektrik direklerinin yer altına alınmasından çivi deresinin ıslahına, katı atık aktarma istasyonundan yağmur suyu drenaj çalışmalarına, çocuk parklarının kurulumundan doğalgaz çalışmalarına, sokak sağlıklaştırma projesinden umut ışığı birimi çalışmalarına, organize sanayi bölgesi çalışmalarından değirmenağzı projesine kadar tüm çalışmalar hakkında kısaca bilgi verdi.

Hassasiyetle duruyoruz!

Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’nin konuşmasının ardından toplantı genel değerlendirmeler şeklinde istişare yapılarak basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Fidan, Akçakoca’da gerçekleştirilen Köy ve mahalle Muhtarlarıyla yapılan toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını değerlendirdi. Fidan, Gazetecilerin Kadına yönelik şiddet ve Düzce’de Kadın sığınma evinin kapalı olması sorusu üzerine yaptığı değerlendirmesinde, bu konuda hassasiyetle çalıştıklarını belirtti. Fidan, Kadına Şiddet Konusunda Düzce’de bir çok çalışma yapıldığını ve bu konuda ilerleme kaydedeceklerini belirterek’ ’Asıl önemli olan Kadına şiddet öncesi şiddeti önleme eğitimleri verilmesi. Şiddet  sonrası zaten Güvenlik kuvvetleri çalışmalarını sürdürüyor. Şiddet olmadan önce asıl olan toplumun bilinçlendirilerek bu sorunun önlenmesidir.’’dedi. (kaynak: haberakçakoca)