İl Genel Meclisi’nin bugünkü birleşiminde, İl Özel İdaresi’ne 600 bin YTL’lik ek bütçenin ilçe ve kurumlara dağıtımı yapılırken, Komisyonlara üye seçimi gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen son toplantıda 2008 yılı Şubat ayı 5. birleşiminde ele alınan ve Plan Bütçe Komisyonu’na havale edilen, İl Özel İdaresi 2008 Mali Yılı Ek Bütçesi görüşüldü. Hazırlanarak meclise sunulan ek bütçede 600 bin YTL’lik ödenek ilçelere paylaştırıldı.

 Ek bütçede en fazla ödenek köylere hizmet götürme birliğine işçi alımı ve akaryakıt yardımı ile il genelinde çöp toplama işi için konteynır alımına ayrıldı.

İl genel Meclisi Üyesi Yusuf  Tarakçı,Toplam 600 Bin YTL’den oluşan ödeneğin dağılımını sorarak bir konuya itiraz edince, kısa bir tartışma yaşandı. Daha sonradan bazı düzeltmeler  yapılarak konu komisyona havale edildi.

 Ödeneğin dağılımı şu şekilde yapıldı; Merkez ve 7 ilçede köylere hizmet götürme birliğine işçi ücretleri için 100 bin YTL, aynı şekilde 105 bin YTL akaryakıt yardımı, il genelinde çöp toplama işi için 100 bin YTL,16 köy ile merkezde çöp toplama için konteynır alımına 40 bin YTL, Yığılca İlçesi Çukurören köyüne köprü yapımı için 25 bin YTL, Gümüşova Yıldıztepe köyü çevre düzenlemesine 10 bin YTL, ilimiz merkezdeki köylere kanalizasyon yapılması için 35 bin YTL, merkez köylerin yolları için 15 bin YTL, amatör spor kulüplerine 50 bin YTL, Akçakoca Melenağzı spor tesislerinin bakım ve onarımı için 40 bin YTL, Gölyaka Aksu köyü çevre düzenlemesi işi 10 bin YTL, Kaynaşlı Bıçkı grup yolunun istinat duvarının yapım işi için 10 bin YTL, Cumayeri köylerinin çevre düzenlemesi için 10 bin YTL, Akçakoca köylerinin çevre düzenlemesi için 10 bin YTL.

Toplantıda daha sonra komisyonlara üye seçimleri gerçekleştirildi.