İslam alemi için önemli bir değere sahip olan Ramazan ayına beş gün kala İl Tarım Müdürlüğü ve Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de ortaklaşa denetimlerine başladı. Kızılay Meydanı'ndaki kasaplar, unlu mamülleri, gıda ürünleri ve diğer esnaf dükkanlarını gezen ekipler, buralarda denetimlerde bulunarak eksikleri yerinde incelediler. Özellikle kasaplardaki incelemelere ağırlık veren ekipler kasaplardaki et tezgahlarında da detaylı araştırmalarda bulundu.

Yapılan denetimler hakkında bilgi veren İl Tarım Müdür Vekili Ayhan Ünal, Ramazan ayının yaklaşması nedeniyle denetimlere ağırlık verdiklerini belirterek “ Düzce genelindeki satış yerlerinde denetimlerde bulunuyoruz. Yapılan denetimler sonucunda eksik görülen noktalar konusunda satıcıları uyarıyoruz. Üç gün sonrada aynı yerlere tekrar gelerek yapılan uyarılara uyulup uyulmadığını gözden geçirip uymayan yerler hakkında gerekli cezaları uygulayacağız.” ifadelerini kullandı.

Ramazan ayında özellikle et tüketiminin yoğunluk kazandığını da dikkat çeken Ünal “Et üretimindeki artış nedeniyle özellikle Merkez'deki kasapları daha sıkı denetliyoruz. İnsan sağlığı açısından etlerin 4 derecelik bir sıcaklıkla muhafaza edilmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Belediye Zabıta Ekipleri olarak denetimlere katıldıklarını belirten Belediye Zabıta Müdürü İlyas Danış ise “ Tarım İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan denetimlerde biz de eksikler noktasında gerekli hassasiyeti gösterip satış yeri sahiplerine gerekli uyarıları yapıyoruz. Yapılan uyarılara göre de gerekli cezayı kesiyoruz. Bu denetimler insan sağlığı açısından çok önemli bir değere sahiptir. Denetimlerimiz farklı noktalarda ilerleyen günlerde de devam edecek.” dedi.