Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri vatandaşların sağlıklı besin tüketmesi amacıyla denetim ve inceleme çalışmalarına devam ediyor. Gıda konusunda başta süt, süt ürünleri olmak üzere kırmızı-beyaz et ve türevlerini inceleyen ekipler yönetmeliğin öngördüğü çerçevede satışa sunulan gıda ürünlerini inceledi.

Marketlerdeki denetimler sırasında satılan bazı et ürünlerinin son kullanma tarihlerinin geçtiği de tespit edildi. Zabıta ekipleri son kullanma tarihi geçmiş ürünler için hem market çalışanlarını hem de market sahibini uyarırken Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri de markete, son kullanma tarihi geçmiş ürün satışı yaptıkları gerekçesi ile ceza kesti. Ekipler, üzerinde barkot olmayan ürünlere barkot koyulması için de yetkililere uyarılarda bulundu.

Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada gıda konusunun büyük öneme sahip olduğu belirtilerek, “Vatandaşlarımızın tüketimine sunulan çeşitli gıda ürünlerini yakından takip ediyoruz. Denetim çalışmalarımız belli periyotlarla devam edilecek. Gıda sektöründe çalışan esnaflarımıza bu konuda dikkatli olmalarını tavsiye ediyor, duyarlı vatandaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerine yer verildi.


Haber: M.AYDIN