Ekmeğe zam uygulamasının ardından ilk tepkiyi Milliyetçi Hareket Partisi göstermişti. MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu da yaptığı yazılı açıklamada parti Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Ankara'da başlatılan askıda ekmek projesini Düzce'de de hayata geçireceklerini belirtti.

“Askıda ekmek projesini bizler de MHP Düzce Teşkilatı olarak ilimizde başlatacağız”
Caboğlu, “Sayın Genel Başkanımız halk adamıdır. Kendi adına bir şey istemeden halkı adına hayatını adamış değerli bir devlet adamıdır. Ekmeğe yapılan yüzde 15 gibi büyük bir zam oranına Sayın Genel Başkanımız tepki gösterdi ve yeni bir projeyi hayata geçirdi. Bahçeli'nin başlatmış olduğu askıda ekmek projesini bizler de MHP Düzce Teşkilatı olarak ilimizde başlatacağız” ifadesinde bulundu.

“Bütün fırınlarda askıda ekmek koymaları için bir bölüm oluşturmalarını talep edeceğiz”
Konu ile ilgili olarak gerekli görüşmeleri Fırıncılar Odası ile yapacağını belirten Caboğlu, “Düzce'de bulunan bütün fırınlarda askıda ekmek koymaları için bir bölüm oluşturmalarını talep edeceğiz. İhtiyaç sahibi insanlara maddi durumu iyi hayırsever vatandaşlar tarafından ekmek bırakılmasını talep edeceğiz. Fırıncılar da ihtiyaç sahibi olanlara ekmekleri verecekler. Bizim örf ve adetlerimizde paylaşmak önemli bir yer tutuyor ve bizler bu proje ile insanların yeniden paylaşmanın önemini anlamalarını sağlamak istiyoruz. Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli'nin talimatı ile hayata geçireceğimiz projenin Düzce’de amacına ulaşacağına canı gönülden inanıyorum” şeklinde konuştu.

Haber: M.AYDIN