Düzce’de trafik keşmekeşi sürekli haberlerimize konu oluyor. Gerek araç trafiği gerek park sorunu halkımızın yaka silktiği konuların başında geliyor. Trafik probleminin oluşmasında en büyük paylardan biri de araç sayısının hızlı artışı.


Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan Motorlu Kara Taşıtları İstatistikleri yayınlandı. Şubat ayı sonu itibariyle Düzce’de taşıt sayısında bir önceki yıla göre yüzde 7,74’lük artış gözlendi. Türkiye genelinde bu oranın yüzde 5,26 olması Düzce’de araç sayısının ülke genelinden daha hızlı artığının gözler önüne serdi.


İstatistiklerde dikkat çeken bir diğer ayrıntı da Ocak ve Şubat aylarında Düzce’de araç sayısının 968 adet artış göstermesi. Hatırlanacağı üzere söz konusu dönemlerde ülke gündemini meşgul eden olaylar nedeniyle ekonomik bir durgunluk yaşanmıştı. Araç sayısındaki bu artış Düzce halkının söz konusu “otomobil” olduğunda ekonomiyi ikinci plana attığını gösteriyor.


Şubat sonu itibariyle Düzce’de trafiğe kayıtlı araç sayısı 83 bin 930 olurken, bu hızlı artışa rağmen trafik sorununun nasıl çözüleceği merak konusu oldu.