Düzce Halk Eğitim Merkezi İğne Oyası Kursu öğrencilerinin yılsonu sergisi Düzce Belediyesi Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve eşi Nurgül Dağlı, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney, Düzce Belediyesi Meclis Başkanı Salih Keskinli, Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, halk eğitimden öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Protokol açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından kursiyerlerin yaptığı tüm çalışmaları tek tek gezerek inceledi.

Her şey fabrikasyona döndü
Vali Zülkif Dağlı, kursun ve yaşatılmaya çalışılan iğne oyası sanatının önemine vurguda bulunarak şöyle konuştu:

“Öncelikle hepinizi tebrik ediyoruz. Artık unutulmaya yüz tutmuş bu tarihimizden gelen sanat eserlerini yaşatmaya devam ettikleri için hanımlarımıza, başta hocaları olmak üzere kursiyerlerimize hepsine teşekkür ediyoruz. Bunları bu şekilde devam ettiriyor olmak gerçekten önemli. Çünkü her şey fabrikasyona döndü. Böyle şeyleri de yaşatmaya devam etmemiz gerekiyor.”

Gönül veren bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum
Düzce Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinden Zehra Maral ise duygu ve düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

“2016-2017 iğne oyası sergimize hoş geldiniz. İğne oyası ayrı bir emek ayrı bir renk. Bize atalarımızdan kalan iğne oyası unutulmaya yüz tutmuştu. Bilgisini, tecrübesini, tüm yenilikleri bize bütün özveriyle öğreten hocamız Yücel Çolak’tır. Bu sanata gönül veren bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İlmek ilmek, sevgimizle işlediğimiz sanat dalına hoş geldiniz.”